Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan telepítsünk Firefox böngészőt Windows XP alá?

Készítette: Payskin
2008. január 14. 21:02:00 - 9777 megtekintés
 • Ha böngészésre eddig az Internet Explorert használtuk és szeretnénk kipróbálni a Firefoxot, akkor első dolgunk letölteni a telepítőprogramját - amit természetesen még Internet Explorerben kell megtennünk a www.mozilla.com oldalról.
 • Amikre szükségünk lesz

  Windows XP
  Internet
  Firefox telepítő
 • Töltsük le magyarul

  Látható, hogy nagyon okosan magyar nyelvű Firefoxot kínálja fel letöltésként, hiszen észrevette, hogy magyar nyelvű Windows használunk. Kattintsunk a Download feliratra, bejön a szokásos mentés panel, ahol az Asztalt fogadjuk el mentési helyként. A nagyjából 5 és fél megabájtos telepítő átlagos internet sebességgel pár percen belül letöltődik.
 • Telepítsük

  A sikeres letöltést követően a telepítő Firefox Setup néven az asztalunkon landol, indítsuk el. Először kicsomagolja magát, majd elindul a Firefox telepítő varázslója. A licenc-szerződés elfogadása után válasszunk szokásos telepítést, majd kapcsoljuk ki a DOM Inspektor funkciót a következő ablakon, erre nem lesz szükségünk. A Quality Feedback Agent arra való, hogy ha böngészés közben a Firefox valamilyen oknál fogva lefagyna, akkor jelentést küld a Mozilla programozóinak. Válasszuk ki, hogy hová másolja fel a fájlokat a telepítő, majd jelöljük ki, hova másoljon ikont az indításhoz. Mivel én nem használok Gyorsindítás eszköztárat, és azt se szeretem, ha a Start menüt telepiszkítja ikonokkal, kérjünk egy ikont egyszerűen csak az asztalra.
 • Régi életünk

  A böngésző indulásakor első dolga megnézni (persze, csak ha akarjuk) hogy milyen beállításokat, könyvjelzőket, jelszavakat tároltunk Internet Explorerben, és azokat importálja is a Firefoxba. Utána még megkérdezi, hogy a Firefox legyen-e az alapértelmezett böngésző. Ez azért fontos, mert bármilyen internetes hivatkozásra kattintunk egy programban, levelezőben, akkor az operációs rendszer mindig az alapértelmezett böngészővel nyitja meg. Máris használatba vehetjük új böngészőnket - láthatjuk, hogy sikeresen áthozta könyvjelzőinket az Internet Explorerből.
 • Címkék:

  firefox telepítés számítástechnika böngésző internet böngészés szörfözés
ricsi1400 - 10 éve, 9 hónapja

A hozzászólás eltávolítva a videó készítője által.

Payskin - 11 éve

Lassan arról kellene videót csinálni, hogyan ne használjunk Windows XP-t...

adam887 - 11 éve

A firefox tényleg jobb a termék a 20.0.1-nél tart . a mozilla_hivatalos _oldal

mars - 12 éve, 7 hónapja

Ez király komment volt! Csak így tovább!

xxxx_DJDavid - 13 éve

Internet Explorer: A legjobb böngésző! (arra, hogy leszedd vele a másikat)