Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan kapcsoljuk ki a Firefoxban a letöltések naplózását?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. január 11. 19:34:00 - 9098 megtekintés
 • A Firefoxról sokmindent el lehet mondani, kivéve azt, hogy jól kezelné a memóriát. Ha böngészünk oldalakon, megnyitunk újabb és újabb füleket, ettől nyilván lassul a böngésző. Sok ilyen apróság lassítja a programot, érdemes hát tenni ez ellen.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Internet
  Firefox
 • A letöltés lehet ellenség is

  Itt van például a letöltési lista, melyet többek között a CTRL+J billentyűkombinációval hozhatunk elő. Ez akkor is előjön, ha mondjuk le akarunk tölteni akár egy videót, zenét, vagy képet. Ha lementjük a merevlemezre, felugrik a letöltési állapotot jelző ablak, és folyamatosan gyűlnek az információk. Tárolódik a fájl helye a lemezen, az, hogy honnan töltöttük ezt le, illetve a sorrend és az idő is. Ez nyilván memóriaigényes.
 • Ki is kapcsolhatjuk ezt a listázást

  Az ablak jobb alsó sarkában van egy Takarítás gomb, melyet megnyomva törölhetjük ezt a listát, de ez nem biztos, hogy az igazi. Az esetek nagy többségében erre a listára egyáltalán nincs szükségünk, úgyhogy ki is kapcsolhatjuk. Válasszuk az Eszközök menüpont alatt található Beállítások részt. A felső ikonsorból válasszuk ki az Adatvédelem fület. Az Előzmények keretben a harmadik pipás pont a Letöltések megjelenítése. Ezt szedjük ki, és az OK megnyomásával menthetjük a beállításokat.
 • Már meg is vagyunk

  Ha legközelebb valamit le akarunk menteni, akkor az ablak ugyan megjelenik - hiszen a letöltés állapotát mutatni fogja - a fájl teljes mentése után el is tűnik a listából. Így kevésbé emésztjük fel a memóriát, és kicsit talán gördülékenyebben muzsikálhat a böngésző.
 • Címkék:

  firefox konfigurálás számítástechnika böngésző internet böngészés szörfözés letöltés torrent warez
ZeroCool.hu - 14 éve, 4 hónapja

Örülök, ha tetszik, oszd meg másokkal is, hogy még több értelme legyen csinálnom

medalofon - 14 éve, 4 hónapja

Nagyon jó cuccokat osztasz meg velünk!

J3ckson - 14 éve, 8 hónapja

Kérlek lécci naon kérlek segíts! Most töltöttem le a firefoxot és nekem nincs ilyen az adatvédelemnél hogy előzmények lécci segíts!!!!!! vagy mond meg milyen versióju firefoxot használsz pls!!!!!!!!!!

hege - 16 éve

nem hiszem hogy olyan sok memóriát enne ez a letöltési lista.
Erre inkább jobb a download statusbar addon ki lehet próbálni