Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan használjuk profi módon a Firefox füleit?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 22:35:13 - 9635 megtekintés
 • Ha egy kicsit jobban ismerjük a Firefox böngészőt, remekül kihasználhatjuk a régóta bennelévő fülek minden funkcióját és lehetőségeit.
 • Amikre szükségünk lesz

  Firefox
  Számítógép
 • Kezeljük okosan

  Ha mondjuk a Googleben rákeresünk valamire, tegyük fel, hogy kidobott egy csomó olyan találatot, ami érdekelhet minket. Szeretnénk ezeket az oldalakat kényelmesen megtekinteni és nem úgy, hogy rákattintunk egyre - ilyenkor azonnal elveszítve a Google találatot - majd mehetünk vissza az előző oldalra, a következőt tehetjük. Az adott linken jobb klikkel kattintunk, és felülről a második pontot választjuk: Open Link in New Tab. Erre kattintva megnyitja egy új fülben. Ezt felgyorsíthatjuk, ha a jobb klikk után megnyomjuk a "T" gombot (magyar Firefox esetén "L").
 • Mozgás szabadság mindenek felett

  Ezek között a korábban megnyitott fülek között válthatunk úgy, ha bármelyikre rákattintunk, vagy úgy, hogy a klaviatúrán a CTRL+TAB kombinációt nyomjuk meg. Ez egy irányba, folyamatosan tekerni fogja a füleket, ha azt szeretnénk, hogy visszafelé haladjunk, meg kell nyomni a CTRL+SHIFT+TAB kombinációt.
 • Konkrét fülre is ugorhatunk

  Ha a CTRL+1-9-ig terjedő számsort nyomogatjuk, a sorban lévő fülek között váltogathatunk. Ha mondjuk a második ilyen fület szeretnénk azonnal megnyitni, akkor a CTRL+2 kombinációt kell választanunk, és már ott is vagyunk.
 • Az egeret is bevesszük a játékba

  Ha egy adott fülön a középső egér gombbal kattintunk, az aktuális fül szépen bezáródik. Nem kell semmi egyébre kattintani, folytathatjuk a munkát. Ha egy bármilyen weboldal akármelyik linkjére kattintunk szintén ezzel a középső gombbal, akkor az adott link megnyílik egy új fülön. Ezzel is nagyon gyorsan tudjuk használni a füleket, csak gördítünk, kattintunk, gyűjtjük az érdekességeket és utána bátran olvasgathatunk.
 • Itt a vége, záróra

  Ha egy aktív fülön vagyunk, akkor a CTRL+W kombináció megnyomásával könnyedén bezárhatjuk azt. Ez szintén nagyon jól jöhet, hiszen még csak az egérkurzort sem kell megmozdítanunk. Nagyon figyeljünk arra, hogy mindig az a fül fog így bazáródni, amit a képen láthatunk!
 • Címkék:

  firefox konfigurálás számítástechnika böngésző internet böngészés szörfözés egér periféria
RoLo777 - 14 éve, 3 hónapja

Lenne 1 kérdésem. Miért van az ha 1 új fület akarok nyitni ctrl+ tab-al,ezt csak akkor
fogadja el ha rányomok valahoa a címsorban???
köszi a választ

ZeroCool.hu - 14 éve, 6 hónapja

Az lehet, de két éve, amikor ez a videó készült lehet, hogy még nem volt ilyen lehetőség :P Amúgy bátran csinálj tippet erről, biztosan hasznos lenne az is sokaknak! Köszi!

Aven - 14 éve, 6 hónapja

Tipp:
Ha görgős egered van, akkor ha ráviszed az egeret a linkre, és benyomod a görgőt, akkor alapból új lapon nyílik meg ;-)

Bebeee - 14 éve, 8 hónapja

nagyon köszönöm, pár gyorsbillentyűt innen tanultam.
de lábjegyzetben leírom ide, aminek nincs sok értelme mert ez pont egy nagyon jó videó, hogy egyesek nagyon beleélik magukat és olyan szir-szar dolgokat is felraknak amiket mindenki tud. És isten őrizz hogy magamból induljak ki, csak azt mondom hogy azért egy program telepítéséről videót csinálni azz.... az már elég nagy unalomra vall.

gogo - 15 éve, 3 hónapja

DE MÜKÖDIK