Keresés Kategóriák Kedvencek

Használjunk bármilyen keresőt gyorsabban Firefoxban, mint valaha!

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 22:29:13 - 9836 megtekintés
 • Firefoxban rengeteg olyan apró és kiváló lehetőség van, melyeket sajnos nem túl sokan használnak. Itt van például az egyik, melyet smart keywords névre, vagyis intelligens kúlcsszavaknak neveztek el.
 • Amikre szükségünk lesz

  Firefox
  Számítógép
  Egér
 • Trükközzünk más keresőjével!

  Tegyük fel, hogy mondjuk van egy olyan kedvenc weboldalunk - legyen az bármi - aminek a keresőjét sokat használjuk. Például itt az IMDB, amin ugyebár különféle filmek és személyek mindenféle adatát tartalmazza. Ha az oldalon található keresőmezőre jobb klikkel kattintunk, majd az Add a keyword for this search menüpontot választjuk, megtehetjük azt, hogy egy bizonyos kulcsszót beírva később a linksorba ennek a weboldalnak a keresőjét használjuk.
 • Konfiguráljuk a kulcsszavunkat

  Lényegében egy könyvjelzőt, egy bookmarkot adhatunk ehhez a keresőhöz. Az első sorban, a névhez bármit megadhatunk, ez tényleg nem lesz hatással a keresésünkre. Mivel itt most szinészre fogunk keresni, ezért az Actor Search nevet adtam neki, a Keyword sorba pedig legyen mondjuk Actor. Ez természetesen bármi lehet: szinész, személy, vagy akár teljesen értelmetlen szó is. Ha megnyomjuk az OK gombot, látszólag semmi nem történt.
 • Teszteljünk a gyakorlatban

  Nyissunk egy új fület Firefoxban a CTRL+T kombináció megnyomásával, majd írjuk be a linksorba már ne azt írjuk be, hogy imdb.com, hanem az előbb felvett kulcsszavunkat. Ezután beírjuk a keresett szinészt, vagy szinésznőt. Ha mondjuk az írjuk, hogy: actor salma hayek, akkor az ENTER megnyomása után azonnal elugrik a böngésző az IMDB-re, behelyettesíti a mi keresett kifejezésnünket az oldal keresőmezőjébe, és máris kidobja a találatokat. Ez természetesen bármelyik olan oldalon alkalmazható, ahol találunk ilyen beviteli mezőt, többek között a Google-nál is. Használata nagyon egyszerű, és igen praktikus!
 • Címkék:

  firefox konfigurálás számítástechnika böngésző internet böngészés szörfözés egér periféria
k3l3m3n - 12 éve, 12 hónapja

Ezt nem ismertem, de nagyon királyságos!

Rattle - 13 éve, 1 hónapja

Köszi,kipróbáltam,nagyon tetszik!
Örvendek,ha ilyen jó dolgokat megosztotok velünk,könnyebbé téve a mindennapjainkat a neten.

acsiman001 - 13 éve, 6 hónapja

Kösz így nem kell olyan sokat írni én mindig egy betűt adtam meg

Forgi11 - 14 éve, 7 hónapja

Apám Köszi a videókat nagyon hasznosak voltak a számomra
Elismerésem

Daneesz2 - 14 éve, 8 hónapja

Csak vicceltem a 10-zel.Öt nek értettem