Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk káposztas-kockát?

Készítette: aniCO
2008. február 9. 23:06:58 - 22088 megtekintés
 • Káposztás kockát fogunk készíteni, melyet nem csak egyszerűen, és gyorsan, de igen nagy mennyiségben is könnyedén elkészíthetünk!
 • Amire szükségünk lesz

  1 fej káposzta
  olaj
  tészta
  reszelő
 • Hozzávalók, előkészületek

  Legelőször a káposztát kell megreszelni. A fölső, rossz leveleket lefejtjük, levágjuk a torzsáját. Félbevágjuk a káposztát, ami azért szükséges, hogy könnyebb legyen reszelni. Még egyet vágunk rajta, kivágjuk a torzsáját, és nekilátunk lereszelni, a nagyobb lyukon. Vannak kifejezetten káposzta-reszelők, de bármely más reszelő is megfelel a célnak.
  Ha elkészültünk a reszeléssel, akkor lesózzuk, utána egy picit összekeverjük, majd olyan 8-10 percet állni hagyjuk, mert akkor enged egy kis levelet, amit majd kicsavarunk belőle.
 • Kezdjünk neki a sütésnek

  Most már állt a káposzta, és most megsütjük. Először egy kisebb adag olajat tegyünk a felforrósított lábosba, ebbe beletesszük a kifacsart káposztát. Később - majd meglátjuk - lehet rá olajat tenni. Van aki ebbe a forró olajba beletesz cukrot és megpörköli, ez megszokás kérdése, de cukor nélkül is megbarnul. A sózás utáni levet kinyomkodjuk a káposztából, mert így hamarabb megpirul és jobb lesz. Szépen belerakjuk a káposztát a lábosba. Már sülöget, de nagyon könnyen odaég, vigyázni kell. Vannak benne barna részek, de folyamatosan kevergetni kell.
 • A végső csapások, meg a tészta

  A sütés végefelé már szépen barnulgat. Ilyenkor már fel lehet tenni a tésztafőzéshez a vizet, amit felforralunk. Forrás után érdemes sót tenni a vízbe, mert hamarabb felforr a víz, ha nincs benne só.
  Ha felforrt a víz, beleszórjuk a sót és a tésztát is.
  Időközben megfőtt a tészta, ezt le is szűrhetjük. A csapnál nyissuk meg a hideg vizet, mert nagyon forrót öntünk a mosogatóba. Picit hagyjuk lecsurogni és a megsült káposztával össze kell forgatni. A legvégén lehet rá borsot tenni, amit azért nem szórtunk rá korábban, mert van aki cukorral szereti, és ezt mindenki ízlés szerint eldönti, hogy mivel eszi a végén.
 • Címkék:

  káposzta tészta ebéd vacsora
Zizikebaba - 15 éve, 7 hónapja

Köszönöm,hogy ilyen jó kis alaprecepteket felraktok! És szépen, érthetően. Még nem volt lehetsőgem konyhatündérnek lenni, ezzel tuti az leszek

trexxx - 16 éve, 1 hónapja

Jajj nagyon jó ez az oldal az ilyen hülyéknek mint én ez kell, hogy ilyen alap kajákat megmutassanak lépésről lépésre, hogy hogyan kell csinálni. Még több ilyet akarok .. Garatula a feltöltönek!

punata - 16 éve, 3 hónapja

Húúú de megkívántam. Lehet holnap ez lesz a kajcsi

Zsuzsi - 16 éve, 4 hónapja

Jóóóóóóó!
Pont így készítem én is - ritkán, mert az egész lakás káposztaszagú lesz... Tipp: egyszerre több káposztát pirítok le, és kisebb adagokban lefagyasztom. Egy büdösséggel négy adag káposztás cvekedli!!!

Viszont: a káposzta torzsáját kivágni direkt mazo: csak szétesnek a levelek a kezedben reszelés közben. Maradjon a torzsa - a végén, ha lereszelted róla a káposztát, kidobhatod. Vagy még jobb, ha kivágod a maradék torzsa esztétikus közepét, és odaadod a gyereknek, (ha nincs, a nyuszinak), hadd rágja...