Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk fűszeres-paradicsomos pennét?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. augusztus 29. 10:32:15 - 10379 megtekintés
 • Egyszerű alapanyagok, kevés konyhai jártasság és minimális türelem kell csupán ahhoz, hogy egy igen ízletes, egészen hétköznapi ételt készítsünk.
 • Az első lépések

  Engedjük tele melegvízzel a lábosunkat, majd gyújtsuk be a tűzhelyet és helyezzük rá. Adjunk két kanál sót és egy pici olajat is a vízbe, így jobb íze lesz a tésztának és a kevésbé is ragad össze. A már forrásban lévő vízbe öntsük bele a tésztát, és keverjük is meg kicsit, hogy minden szem egyenként megfőhessen. Hogy meggyorsítsuk kicsit a folyamatot, a lábos fedőjét is feltehetjük - vigyázzunk, mert így azonban könnyen kifuthat a víz! Amint puhára főztük a tésztát, kellő óvatossággal leönthetjük róla a forró vizet.
 • Alapanyagok előkészítése

  Miközben a tésztánk elvan magában, előkészíthetjük a további összetevőket. Tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra a hagymákat, illetve a fokhagymákat. Ügyeljünk arra, hogy a nem szükséges részek nehogy belekeveredjenek leendő vacsoránkba. Helyezzük a hagymát egy kisebb lábosba, majd vágjunk rá 10-15 deka margarint. Az egészet tegyük fel a tűzhelyre, és kezdjük megpárolni a hagymát. Szorgosan kavargassuk, és ügyeljünk, nehogy odaégjen a lábos aljára - a megégett hagyma megkeseredik!
 • Jöhet az építkezés

  A párolt hagymára öntsük rá a konzerv gombát, keverjük jól meg, majd adjuk hozzá a korábban felszeletelt fokhagymát is. Ezt követően jöhetnek a maradék hozzávalók: egy kiskanálnyi szerecsendió, valamint a sűrített paradicsom. Az egész masszát pirítsuk még egy rövid ideig, aztán le is vehetjük a tűzről.
 • Pakoljuk meg a tepsit

  Vegyük elő újra a margarint, és egy tepsit kenjük ki egy szelettel, jó alaposan. A lecsorgatott tésztát öntsük rá, és egyengessük el szép egyenletesen. Az elkészített szószunkat öntsük a tetejére, és azt is simítsuk el. Ezután be is gyújthatjuk a sütőt, és magas hőfokra állítva 10-15 percre helyezzük bele a tepsit. Miután kivettük, már csak a tálalás van hátra, illetve ízlés szerint hozzáadhatunk egy csipetnyi sót is. Ínyencek reszelhetnek a tetejére egy nagy adag sajtot is, ami ha rásül, megkoronázza az ebédet!
 • Címkék:

  ebéd vacsora penne paradicsom tészta sült sütés főzés olasz
Donatus - 12 éve, 3 hónapja

Valszeg. Meg a konyha is nagyon hasonlít.

racsa - 13 éve, 6 hónapja

EZ AniCO nem??
30 karakter 30 karakter

mate0814 - 15 éve, 10 hónapja

Én ennek a tejszines változatát ismerem és szerintem az is jó, de ki meiket szereti. Mondjuk ezis biztos finom. :P

ZeroCool.hu - 15 éve, 10 hónapja

Én kipróbáltam, tök fincsi

korinho23 - 15 éve, 10 hónapja

szerintem is jól néz ki
majd megpróbálom elkészíteni