Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk Tzatziki salátát?

Készítette: VideoSmart.hu
2007. október 1. 14:05:22 - 36960 megtekintés
 • A görögországi utazás egyik legjellegzetesebb és egyben legtöbbet ajánlott étele a Tzatziki saláta. Igazi ízeket csak ott kaphatunk, de megpróbálhatunk azzal dolgozni, amink van. Alig néhány perc alatt otthon is készíthetünk igen ízletes salátát az egész család számára.
 • Amikre szükségünk lesz

  1 db reszelő
  2 db tál
  1 db kés
  1 db kígyó uborka
  1 csomag tzatziki por
  3 szelet foghagyma
  1 doboz joghurt vagy tejföl
  1 db keverőkanál vagy villa
  1 db pohár (opcionális)
 • Előkészületek

  Mossuk meg alaposan a frissen vásárolt kígyóuborkát. Vágjuk le mindkét végét, de csak annyira keveset, amennyire tudunk - ne pazaroljunk. Az egyik tálba helyezzük el a kettévágott uborkát, így könnyebb lesz kezelni.
 • Reszeljük apróra az uborkát

  Vegyük elő a reszelőt, és válasszuk ki a közepes lukú oldalát. Ízlés szerint más méretben is reszelhetünk, van, aki teljesen aprón szereti, mások pedig vastagabb csíkokban. Nagyon figyeljünk, hogy meddig reszelünk, vigyázzunk, nehogy megsértsük a kezünket!
 • Menet közben vitaminkoktélt is készíthetünk

  A lereszelt uborka levét alaposan nyomkodjuk ki - akár kézzel is könnyedén kipréselhetjük. A levet összegyűjthetjük egy pohárba, lehűtve egészen kellemes ital lesz belőle - annak, aki szereti az uborka kissé fanyar ízét. A kipréselt uborkát tegyük egy öblösebb edénybe, amelyben könnyedén tudunk keverni.
 • Adagoljuk a hozzávalókat

  Az eredeti görög recept szerint joghurtot kell hozzáadni az uborkához, van, akinek tejföllel jobban ízlik majd - érdemes kipróbálni mindkét változatot, sőt akár keverhetjük is a kettőt. Adjuk hozzá a nagyobb boltokban megvásárolható tzatziki port, közepes méretű uborkánként egyet. Ha nem kaptunk ilyen fűszerkeveréket, fokhagyma vagy fokhagymakrém is megteszi, illetve megbolondíthatjuk az egészet egy csipetnyi törött vagy őrölt borssal. Keverjük össze egy villával, majd kóstoljuk meg a kész salátát. Jó ha tudjuk, hogy a hűtőben lezárt edényben pár óra alatt még jobban összeérnek az ízek.
 • Ízesíthetjük is

  Ízlés szerint hozzáadhatunk még egy gerezd tört vagy reszelt fokhagymát, de vigyázzunk a mennyiségre! Ne legyen túl erős, és arra is figyeljünk, hogy ne reggelire fogyasszuk a salátát: a fokhagyma illata egész nap elkísér bennünket!
 • Címkék:

  tzatziki saláta kiegészítő ebéd vacsora
mr.ser - 14 éve, 10 hónapja

Most voltam Görögországban ott mindent ezzel esznek, nagyon finom

VideoSmart.Team - 15 éve, 10 hónapja

Mi tejföllel csináltuk és két uborkával. Ízlés szerint kipróbálhatod natúr joghurttal (a görögök így csinálják), illetve az uborka mennyiségének megfelelően adj hozzá port és tejfölt, joghurtot. Egyébként valóban, simán tejföllel/joghurttal, és fokhagymával, borssal ízesítve is isteni lesz!

VideoSmart.Team - 15 éve, 10 hónapja

Köszönjük a tippet, aki gondolja, csinálja így!

cenco - 15 éve, 10 hónapja

Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell értelmezni a következő mondatot:
"Adjuk hozzá a nagyobb boltokban megvásárolható tzatziki port, közepes méretű uborkánként egyet." Nem egy uborka kell? A leírásban annyi van.
Illetve a videón van egy kis és egy nagy méretű doboz is. A nagy tejföl, a kicsi joghurt? Illetve az egy doboz az kicsi, vagy nagy méretűt jelent?
Nem szeretném elrontani, ha csinálok majd.

lopici - 15 éve, 12 hónapja

Nem akarok kötekedni, de miután lereszelted az ubit be kell sózni, majd kb. 20 perc után nyomkodni ki a levét, a görögök egyébként csak fokhagymát és borsot tesznek rá...