Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan böjtöljünk? 3. rész - életmód-váltás

Készítette: Napsugar
2008. március 18. 16:11:16 - 5428 megtekintés
 • A léböjttel kapcsolatban még ma is sok a megválaszolatlan kérdés, illetve téves elgondolás. Sokan azt gondolják, hogy a léböjt egy egyszerű fogyókúra vagy táplálékmegvonás azért, hogy a salakanyagok kiürüljenek a szervezetből, holott a léböjt ennél sokkal több.
 • A testi-lelki méregtelenítés

  Van ugyan salaktalanítási aspektusa a dolognak, hiszen ez az egyik fő célja, de nem csak testi szinten zajlik, hanem szellemi és lelki méregtelenítést is véghezviszünk, amit érdemes kihasználni és feltöltődni ilyenkor pozitív gondolatokkal.
 • Mit nyújt a léböjt kúra a testi megújuláson kívül

  Ha elvonul valaki léböjt-kúrára, erre lesz is lehetőség, hiszen ott olyan szakemberek foglalkoznak a böjtölőkkel akik ebben jártasak és segítenek abban, hogy a lelki feltöltődés is megtörténjen. Nagyon fontos tudni, hogy böjtölé után nem jó ugyanott folytatni, ahonnan kiléptünk. Mint ahogy nagytakarítás után sem lépünk be a szobába sáros cipővel, ugyanígy nem érdemes bekoszolnunk magunkat ugyanazokkal a dolgokkal, amit a kúra előtt megettünk. Érdemes megváltoztatni a táplálkozásunkat, a gondolkodásmódunkon, az egész életmódunkon változtatni. Fontos hangsúlyozni, hogy a nem evés komoly energiafelszabadulást idéz elő a szervezetben. Maga az emésztés az energiáink 30%-át leköti, és mivel ilyenkor nem veszünk magunkhoz táplálékot, akkor azon túlmenően, hogy méregtelenítünk, plussz energiával töltődik fel a szervezetünk. Ezt a plussz energiát lehet felhasználni egy komoly életmód-váltásra.
 • Az életmód-váltás lépcsőfokai

  Ha eddig nem mozogtunk, a léböjt-kúra során elkezdhetjük gyakorolni a mindennapi testmozgást, természetesen nem rögtön élsportolót kell kinevelnünk magunkból. Fontos, hogy megtanuljuk, milyen tápanyagokat vegyünk a léböjt után magunkhoz, és ne szennyezzük szervezetünket olyan mértékben, mint korábban. Fontos, hogy megtanuljunk olyan technikákat, amivel a stresszt jobban el tudjuk hárítani vagy le tudjuk küzdeni.
 • Szakemberi segítség

  A technikák elsajátításában szakemberek nyújtanak segítséget. Dietetikus segíti a böjtölőt, hogy megtanulja, milyen táplálékot kell utána magunkhoz vennünk. Mentálhigiéniés és pszichológus szakember segít abban, hogy a stresszt hogyan győzzük le és hogyan alakítsuk ki a pozitív gondolkodást. Fitnessz szakember segít abban, hogy a mozgást milyen módon kezdjük el és mi felel meg a legjobban az alkatunknak. Egy kilenc napos életmód-váltás kezdés pont elég ahhoz, hogy kellően megerősödjünk ebben a folyamatokban, és odahaza másképp tudjuk folytatni az életünket.
 • Címkék:

  böjtölés fogyókúra elhízás lefogyás diéta ebéd vacsora

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!