Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk palacsintát?

Készítette: aniCO
2008. február 29. 17:19:44 - 26542 megtekintés
 • A következőkben palacsintát fogunk csinálni: hozzávalói a liszt, tojás, buborékos ásványvíz, kell bele egy pici sót tenni, némi cukrot a tésztájába, és az olaj kell a sütéshez.
 • Amire szükségünk lesz

  liszt
  tojás
  buborékos ásványvíz vagy szóda
  cukor
  olaj
  ízesítéshez lekvár, kakaó, túró, dió
 • A tészta kikeverése

  Törjük fel a tojásokat (attól függ mekkora adag palacsinta készül, általában 2-3 tojás elegendő egy átlagos adaghoz), tegyük bele a tálba, keverjük el egy kicsit. Rakjunk hozzá egy csipet sót, majd a cukrot, de ne túl sokat, mert le fog égni a palacsinta, ha sokat rakunk hozzá. Öntsük hozzá a lisztet, kb. 25-30 dkg elég. Öntsük hozzá az ásványvizet, kb. egy sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Önthetünk hozzá egy kevés tejet is, de a palacsinta akkor lesz igazán vékony, ha csak ásványvizet használunk hozzá. Ízlés dolga, ki miképp csinálja. Keverjük csomómentesre a tésztát, majd öntsünk hozzá még ásványvizet, hogy hígabb legyen az alapanyag. Hagyjuk állni kb. fél órát, mert akkor könnyebb majd sütni.
 • Hogyan csináljunk megfelelő állagú masszát

  Ha esetleg túlságosan besűrűsödött volna a tészta, önthetünk hozzá még egy kevés ásványvizet vagy tejet. Ha esetleg nagyon folyós, akkor szórjunk egy tálkába egy kevés lisztet, arra öntsünk ebből a masszából, keverjük össze, majd öntsük vissza a tésztánkba, ezzel lehet sűrűbbé tenni. Ha nem akarjuk sütésnél egyenként olajozgatni a serpenyőt, a tésztába is önthetjük az olajat, így praktikusabb is, és kevesebb olajat is használunk fel.
 • A palacsinták kisütése

  Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, öntsük bele a tésztát, majd süssük ki a palacsintát. Az elsőt általában nehezebb megfordítani, de a másodiknál már gördülékenyen lehet forgatni a palacsintát, de figyeljünk oda, hogy ne égessük le. Amint elkészültek a palacsintáink, már csak az ízesítés van hátra.
 • Címkék:

  palacsinta ebéd vacsora főzés desszert sütés
dorka12345 - 11 éve, 5 hónapja

Cukor nem kell a palacsinta tésztában!!!!!!!!!!!!!

LorincLabbancz - 11 éve, 10 hónapja

én tejel szoktam csinálni de kibprobátam a tiedet is és az is nagyon finom volt

Samick - 12 éve, 9 hónapja

Kedves aniCO
Örülök, hogy rátaláltam erre a videóra, így látva sokkal könnyebb volt megtanulni palacsintát sütni mint ha
csak recept alapján próbáltam volna. Köszönöm!
Nekem ebből az adagból ( ~30dkg liszt, 3 tojás) 8 palacsinta szokott kijönni.
Szeretném megkérdezni, hogy ha emelni szeretném a palacsinták mennyiségét akkor csak lisztből
és vízből kell több? Vagy több tojás is kell mondjuk egy 20 darab megsütéséhez?
Köszönöm!

konyhas - 14 éve, 8 hónapja

Ez is nagyon finom lett köszönöm a receptet aki csinálja a klipbe nagyon tud főzni le a fejjel előtte tőle tanulok egy pici tejjel tényleg jobb meg több cukorral de így se rossz!

montecsaszi - 15 éve, 1 hónapja

Az én nagymamám vegyesen tesz bele tejet meg ásványvizet is, és végülis semmi különös nincs benne, annyi, hogy finom. :P