Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan főzzünk magyaros gombalevest?

Készítette: aniCO
2008. január 31. 22:56:05 - 55470 megtekintés
 • Egyszerű, tápláló, igazán friss és zamatos magyaros ízekkel lephetjük meg akár magunkat, akár párunkat. Gyors bevásárlás után össze is dobhatjuk néhány perc alatt.
 • Amikre szükségünk lesz

  2 db sárgarépa
  1 fehérrépa
  0.5 kg gomba
  olaj
  pirospaprika
  vegeta
  majoranna
  őrölt szerecsendió
 • Előkészületek

  Legelőször tisztítsuk meg a párolandó zöldségeket, a répákat, majd mossuk meg ezeket jó alaposan. Vágjuk ezeket apró darabokra, majd tegyük bele egy közepes lábosba, amiben majd főzni fogunk. Öntsünk rá egy kevés olajat, kevés sót, hogy könnyebben párolódjon. Gyújtsunk gázt, majd tegyük rá a fedőt, hogy gyorsabban párolódjon. Néha megkeverhetjük, nehogy odaégjen.
 • Jöhet a gomba

  Miközben párolunk, folyó víz alatt tisztítsuk meg a gombákat. Nem kell áztatni, csak a koszosabb részeket tisztítsuk meg rendesen. Gyors keverés néha a párolódó répán, és közben aprózzuk fel a gombákat. Ha nem szeretünk szeletelni, a legtöbb apróbb gombát akár tojásszeletelővel is apríthatjuk - ebben az esetben szép egyeletes darabokat kapunk. Ha nincs otthon ilyen tojászeletelőnk, akkor marad a kés. Ha megvagyunk, öntsük rá az egészet a répára és pároljuk tovább.
 • Most jön a megdöbbenés

  Körülbelül olyan 15 percnyi párolás után rakjunk rá ízlés szerint pirospaprikát, és jól forgassuk össze. Az egészet öntsük fel langyos-meleg vízzel. Ehhez az adaghoz legalább fél-háromnegyed liter víz kell, persze ez is ízlés szerint változtatható. Ha valaki a sűrűbb levest szereti kevesebbet tesz rá, illetve fordítva. Keverjük meg és adjunk hozzá némi vegetát, némi majorannát és kevés őrölt szerecsendiót - ezzel bánjunk óvatosan, mert nagyon intenzív íze van. A vége felé tehetünk bele kevés borsot is, persze csak azoknak akik csípősen szeretik.
 • Készen is vagyunk

  Már csak meg kell várnunk, amíg az egész felforr, majd tegyük kis lángra, és főzzük tovább. Néha belekostolhatunk, ha úgy érezzük kellően megfőtt, el is zárhatjuk a gázt. Már csak a tálalás van hátra.
 • Címkék:

  leves gomba gombaleves répa főzés ebéd vacsora
ismeretlen - 12 éve

Kimaradt a vereshagyma egy "magyaros" ételből. Borst és fokhagymát is illene tenni bele, és a petrezselyem zöldje is alap lenne a gombaleveshez. Nagy hiba még, hogy hideg olajban kezdted párolni a zöldséget. Ilyen tudatlansággal főzős videókat közzétenni....

kariszti - 14 éve, 5 hónapja

Sziasztok! elkészitettem és nagyon finom lett. Köszönöm a recepted!
Bár mivel magyaros én alapból piritottam alá egy kis hagymát is

Zizikebaba - 15 éve, 6 hónapja

Ezt is elkészítem, köszönjük a videot!!!

ZeroCool.hu - 15 éve, 9 hónapja

És milyen fincsi ez a kaja

mate0814 - 15 éve, 9 hónapja

Én meg világ életemben szerettem a gombát ez az étel pont nekem való nagyon jó videó!