Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készíthetünk díszparadicsomot?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. március 15. 21:11:25 - 8222 megtekintés
 • A paradicsom, paprika, és hasonló gyümölcsök, zöldségek önmagukban is finomak. Néhány perc alatt még látványos hangulati elemeket is varázsolhatunk ezekből, csak némi kézügyesség kell hozzá.
 • Amire szükségünk lesz

  paradicsom
  kés
 • Tisztázzuk a helyzetet

  A korábban megvásárolt paradicsomokat csomagoljuk ki. Tisztítsuk le a nem szükséges részeket, majd langyos vízzel mossuk tisztára. Ezek után csak elő kell vennünk a kést, és neki is láthatunk a műveletnek. Figyeljünk arra, hogy minél nagyobb, hegyesebb és élesebb késsel próbálkozunk, annál könnyebb dolgunk lesz!
 • Szabjuk méretre

  Fogjunk meg egy paradicsomot, illetve a kést, és szemeljünk ki szimpatikus pontot magunknak. A lényeg, hogy a paradicsom középvonalán legyen valahol. Tartsuk a kést 45 fokos szögben, és laza mozdulattal toljuk be a paradicsomba úgy, hogy körülbelül a feléig érjünk el - semmiképp se jöjjünk ki a túlsó oldalán. Ha kihúztuk a kést, a vágás egyik végpontjába csatlakozóan, 90 fokkal elfordítva szúrjunk ismét. Ismételjük a műveletet addig, amíg körbe nem érünk. Ha ez megtörtént, a paradicsom szétválasztható lesz.
 • Engedjük szabadjára a fantáziánkat

  Egy csipetnyi fantáziával, és némi türelemmel, illetve gyakorlással nagyon jópofa dolgokat fogunk tudni csinálni. Ezt megtehetjük almával, paprikával, kiwivel és bármi mással is. Fontos, hogy keményebb "alanyokat" válasszunk, mert a túlérettek nagyon könnyen szétfolyhatnak!
 • Címkék:

  paradicsom paprika főzés sütés ünnep ebéd vacsora
buleszko - 16 éve

Nagyon tetszik az oldal, ha lehetne még több ételről videófelvétel örülnék neki.
Tisztelettel: Horvath Zoltan