Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan böjtöljünk? 2. rész - kinek ajánlható?

Készítette: Napsugar
2008. március 18. 11:22:14 - 6865 megtekintés
 • A szervezetünkben felhalmozódó salak- és méreganyagokat, a lerakódott savakat érdemes rendszeresen kiüríteni, melynek egyik legjobb módja a léböjt-kúra.
 • Kiknek ajánlható

  Pubertáskor után, tehát amikor már kifejlődött a szervezet és nincs növekedésben, onnantól kezdve bárkinek ajánlható, aki meg akarja előzni a komolyabb betegségeket, illetve szeretné karbantartani a szervezetét és hosszan megőrizni az egészségét. Fontos hangsúlyozni, hogy léböjt-kúrát, tehát három napnál hosszabb méregtelenítést csak szakember felügyeletével szabad végezni. Fontos tudni, hogy milyen szabályai vannak a böjtölésnek, milyen esetekben szabad, illetve nem szabad böjtölni, mindig kérjük ki szakértő vagy orvos tanácsát.
 • Mi gyógyítható léböjttel

  Nagyon sok olyan betegség van, ami léböjttel gyógyítható vagy javítható. Ilyenek a gyulladásos betegségek, a reumatikus problémák, emésztési problémák, fejfájás, krónikus fáradékonyság. Tulajdonképpen az ellenjavallatok kivételével felsorolható az összes kórállapot.
 • Ellenjavallatok

  A daganatos betegségek, a kóros soványság vagy fogyás, pajzsmirigy-túlműködés, tuberkolózis, és a cukorbetegség inzulinnal kezelt változata, amikor nem szabad böjtölni. Várandós kismamáknak és szoptatós anyukáknak sem szabad böjtölni, ilyenkor ugye a gyerek felépítése a cél, nem jó méreganyagokat előhozni a szervezetből.
 • Hogyan zajlik a méregtelenítés

  A szervezet, mivel nem kap kívülről tápanyagot, csak leveket viszünk be, elkezdi lebontani a mérgező, a káros, majd a haszontalan dolgokat, és csak nagyon hosszú éhezés után kezd el a szervezet hozzányúlni a számunkra valóban fontos dolgokhoz. Ez nem az jelenti, hogy el fogunk gyengülni, hogy leépül az izomzatunk, hanem a lerakódott káros anyagok fognak csupán kiürülni a szervezetből.
 • Címkék:

  böjtölés fogyókúra elhízás lefogyás diéta ebéd vacsora

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!