Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan futtassunk szervert, vagy játszunk az interneten routerrel? 1. rész

Készítette: djpety
2008. május 21. 20:36:25 - 22125 megtekintés
 • Ahol több számítógép is van, ott általában egy router is van, hogy megosszuk az internetkapcsolatot. Tévhit az, hogy nem lehet szervert futtatni, játszani ezen keresztül. Most fény derül arra, miként állítsuk be routerünket ilyen tevékenységekre.
 • Amire szükségünk lesz

  több számítógép
  router
 • Hogyan állítsuk be a routerünket?

  Ha a számítógépünkön szeretnénk szervert futtatni és hálózati játékokkal játszani, és routerünk is van, akkor ez a hálózaton belül tökéletesen fog működni, ám kívülről jövő kapcsolatok nem fognak funkcionálni. Ez azért van, mert a router nem tudja alapállapotban megállapítani, hogy melyik számítógépen fut a szerver és melyiken játszanak. Meg tudjuk adni beállításokban, hogy melyik portot melyik számítógép használja. Ehhez a böngészőnkbe írjuk be a http://192.168.1.1 IP címet, ami általában a routerek IP címe és adjuk meg a felhasználói adatokat. Általában admin/admin páros szokott ez lenni. A routerünk felhasználói felületén először is be kell állítanunk, hogy fix IP címe legyen annak a számítógépnek, amelyen a szervert fogjuk futtatni, vagy játékra szeretnénk használni. Ezt általában a DHCP / DHCP Clients List menüpontnál lehet beállítani, ahol láthatjuk a felcsatlakozott számítógépeket. A MAC Address a gép fizikai címe, az Assigned IP pedig az a cím, amit a router kiosztott az adott gépnek. Válasszuk ki azt a gépet, amelyen a szervert vagy a játékokat szeretnénk futtatni, és másoljuk ki a MAC Addresst, illetve jegyezzük meg a mostani IP címét. Az Address Reservation menüpontra kattintsunk rá, itt az Add New gombot nyomjuk meg. A mezőkbe írjuk ez előző adatokat és mentsük el. Ezután menjünk a Forwarding menüpontba, majd a Virtual Servers résznél a átirányítani kívánt portot adjuk meg, ez például internet rádiónál általában 8000, az IP címet és mentsük el.
 • Egyéb beállítási lehetőségek

  Van még egy lehetőség, a DMZ menüben, ami azt csinálja, hogy az összes portot egy számítógépre irányítja át. Tehát ha van két számítógépünk, és az egyiken csak böngészünk, annak felesleges ezt beállítani, inkább a szervernek érdemes vagy amelyiken letöltünk. Írjuk be az IP címet, és az Enable-t klikkeljük be és mentsük el. Ehhez általában újra is kell indítani a routert, ezért keressük meg a System Tools alatt lévő Reboot menüpontot.
 • Címkék:

  internet router windows böngésző játék szerver beállítás dhcp fix ip port forward
adam887 - 11 éve, 3 hónapja

Nézd meg az alapértelmezett átjárót
Ez nálam például 192.160.1
De ez változhat
Hálózat
Támogatás fül

pilisgabi - 11 éve, 5 hónapja

én hiába irom be nem ad be semit mi lehet a baj vagy mit kel beélitani?

koncsihancsi - 12 éve, 2 hónapja

hellosztok nekem tenda w311r routerem van és azt írják hogy ezt kell beírnom nekem a keresőbe 192.160.1 de erre nem hoz ki semmit valaki segítsen pls

marci010101 - 12 éve, 5 hónapja

Más a routered IP címe.

tutikoko - 12 éve, 6 hónapja

csak linksys routher nek ez az ip-je