Keresés Kategóriák Kedvencek

Internet Explorer 8: Legfontosabb gyorsbillentyűk az egyszerűbb munkavégzésért

Készítette: Internet Explorer
2010. április 3. 11:43:32 - 5802 megtekintés
 • Mint azt megszokhatunk a legtöbb számítógépes programban különböző gyorsbillentyűk segítik a gyorsabb munkavégzést. Így van ez az Internet Explorer 8-ban is.
 • Amire szükségünk lesz

  Internet Explorer 8
 • Legfontosabb gyorsbillentyűk az egyszerűbb munkavégzésért

  Ha bármilyen weboldalt megnyitunk és megnyomjuk a CTRL+F-et egy keresőmezőt kapunk. Ha oda begépelünk bármit, azonnal megjelennek a találatok és minél több karaktert írunk be, annál jobban szűkül a találatunk. Ha az ENTER-t nyomogatjuk közben, a következő találatra ugorhatunk. Az IE8 már a forráskódban is keres, tehát egy kép mögött is megtalálja a szöveget. A keresősávot az x-szel zárhatjuk be.

  Ha szélesebb az oldal, mint a keresőablakunk, a nyilakkal mozgathatjuk a képet, illetve a Page up, Ppage downnal. Az ALT+HOME visszadob a böngésző alapoldalára.

  A CTRL+E kombinációval a felső sávban található keresősávba ugorhatunk, ahol az alapértelmezett keresőben kereshetünk.
  Nagyításhoz nyomjuk meg a CTRL és a + gombot, és amíg nyomjuk, addig nagyítja a képet, a mínusszal kicsinyíthetjük. A CTRL+0-val a 100%-os nézetet kapjuk vissza. A nullát nem találjuk, a böngésző jobb alsó sarkában van egy nézet méret, és ott állíthatjuk vissza az alapállapotot.

  Az ablakok megnyitását tabokkal oldhatjuk meg, de a CTRL+T-vel nyithatunk meg új ablakot. A CTRL+TAB billentyűkkel váltogathatunk az oldalak között. A CTRL+SHIFT+TAB kombinációval visszafelé lépkedhetünk, ha sok ablakot nyitottunk már meg. Ha gyorsan be szeretnénk zárni az ablakot, a CTRL+W-t kell megnyomnunk. Ha teljesen új ablakban szeretnénk megnyitni egy oldalt, a CTRL+N-t kell megnyomnunk.

  A frissítést a nyilakkal vagy az F5 gombbal oldhatjuk meg.
  Teljes ablakos képernyőhöz az F11-et kell megnyomnunk. Ha felülre visszük az egeret, felül meg fog jelenni újra a címsor.
 • Címkék:

  internet böngésző explorer microsoft windows weblap honlap
adam887 - 11 éve, 7 hónapja

Amúgy ez a firefox alatt is működik

ZeroCool.hu - 14 éve

Hidd csak el, mint fejlesztő tökéletesen tisztában vagyok a statisztikkal. Ez tökéletesen azt mutatja, hogy az IE egyre jobban nő, ésne feledjük, hogy az IE9 még erősebb lesz. Amúgy én Friefoxot használtam, de mivel egyrakás szar lett belőle, áttértem Chromera.

and10 - 14 éve

Timor! Ajánlom hogy nézz szét :Itt!

ZeroCool.hu - 14 éve, 1 hónapja

Attól, mert te nem használod, lehet, hogy meglepődnél bizonyos statisztikákon...

timor - 14 éve, 1 hónapja

Van még aki ezt a szart használja?