Keresés Kategóriák Kedvencek

Internet Explorer 8: Állapotsor bemutatása, kevésbé ismert funkciók előhozása

Készítette: Internet Explorer
2010. április 21. 09:58:01 - 7264 megtekintés
 • Az Internet Explorer 8-ban tovább fejlődött az állapotsor, most az itt található funkciókkal ismerkedünk meg jobban.
 • Amire szükségünk lesz

  Internet Explorer 8
 • Állapotsor bemutatása

  Az állapotsort legalul találhatjuk meg.
  Ha egy weboldalt elkezdünk betölteni, a bal alsó sarokban látható csík mutatja, hol tart a betöltöttség. Ha a böngészőt kicsit széthúzzuk, a címet, aktuális elemeket is látni fogjuk.
  Jobboldalt egy nagyítót és egy százalék jelet láthatunk. A CTRL+, illetve CTRL- szintén a nagyításra használható.
  A legördülő menüben különböző tartalmakat blokkolhatunk, amit testreszabhatunk, az inprivate szűrést is alkalmazhatjuk.
  Még beljebb haladva az Internet védett mód bekapcsolva/kikapcsolva állapotot láthatunk, amire kattintva az Internet biztonság fület kapjuk meg. Bizonyos weboldalaknál ez helytelen megjelenést okoz, érdemes néha kikapcsolni a funkciót.

  Baloldalt hat darab kis dobozt láthatunk, amiben nincsenek egyelőre ikonok.
  Balról jobbra haladva az ikonokon az alábbiakat tudhatjuk meg: az első ikon egyelőre nem működik, valószínűleg az IE későbbi verziójában kap funkciót. A második dobozra kattintva a legördülő menüben be-, illetve kikapcsolhatjuk az előugró ablakok blokkolásának lehetőségét.
  A harmadik dobozra kattintva előhozhatjuk azt az ablakot, ahol a különböző bővítményeket tudjuk kezelni. A negyedik doboz sem csinál semmit, ami akkor fog működni, ha olyan weboldalra megyünk, ahol bármiféle biztonsági leírás kapcsolódik az oldalhoz. Akkor a megjelenő ikonra kattintva elolvashatjuk az oldal figyelmeztetését. Az ötödik dobozra kattintva megnézhetjük, hogy az adott oldalon láthatunk-e bármilyen biztonsági tanúsítványt. Ez akkor hasznos, ha banki átutalással foglalkozó oldalra megyünk, pl. egy webshopnál. A hatodik dobozra kattintva egy legördülő menüt kapunk, ahol az első pont a webhely ellenőrzése. Ha erre kattintunk, az IE8-ba telepített smartscrseen szűrő leellenőrzi, hogy az adott weboldalt korábban bejelentette-e valaki, mint gyanús tevékenységet végző weboldalt. A következő pontban a szűrőt állíthatjuk be. A harmadik pedig a nem biztonságos webhely bejelentése, pl. ha gyanúsnak találunk egy oldalt (jelszólopás), ilyenkor érdemes a bejelentést elvégezni.
 • Címkék:

  internet böngésző explorer microsoft windows weblap honlap
kimari - 14 éve

Maximálisan egyetértek, az IE most felért a többihez és magasan felülmúlta várakozásaimat.

redtidesensei - 14 éve

Azért figyelembe kell venni, hogy bármennyire is rossz szerinted, mégis a legtöbben ezt használják, ugye windowshoz is ez települ alapból. Az, hogy egyre jobb lesz és hogy pl. itt vannak ilyen oktató videók, az senkinek sem jön rosszul.. Nekem fent van a gépemen Firefox, Chrome és IE8 is, mindegyik nagyon jó a maga nemében és mindegyiknek megvannak az olyan funkciói, amikben jobbak a másiknál.

redtidesensei - 14 éve

Szerintem meg az Internet Explorer a 8-as verzióval rengeteget fejlődött. Most már egyszerű használhatósága sok hasznos funkcióval bővült - ez pedig mindenképpen ideális annak a rengeteg felhasználónak, aki ezt a böngészőt használja Nomeg régen én sem kedveltem kifejezetten, de most már simán megállja a helyét a többi böngésző mellett. Igazából örülök, hogy félre tudtam tenni régi, kevésbé jó tapasztalataimat és kipróbálni, mert kellemesen csalódtam.

toti2 - 14 éve

szerintem az explorer a legrosszab a mozilla jobb vagy a chrome az viszOnt jóó

imre93 - 14 éve

zerocool minek készítettél még 1 profilt?
Jó lett a videó.