Keresés Kategóriák Kedvencek

Autós GPS navigáció Nokia telefon használatával - 1. rész

Készítette: SImon84
2009. augusztus 6. 10:44:48 - 24352 megtekintés
 • Megismerkedünk a Nokia navigációs rendszerével és megnézzük, hogy milyen dolgokra érdemes odafigyelni, ha egy Nokia telefont használunk GPS-ként autós navigáció során.
 • Amire szükségünk van

  Nokia E75
 • Autós GPS navigáció Nokia telefon használatával

  Egy Nokia E75-ös készülék segítségével mutatjuk be, hogyan működik a Nokia navigációs rendszere. Autós használathoz szükségünk lesz egy szivargyújtó töltőre és egy autós tartóra. A töltőre azért, mert a telefon akkumulátorát nem arra tervezték, hogy a kijelző és a GPS órákon keresztül működjön. A tartóval pedig a szélvédőre tudjuk helyezni a telefont. Ha fémgőzölt a szélvédő, előfordulhat, hogy a GPS vevő nehezebben talál műholdakat. Érdemes minél közelebb rakni a telefont a szélvédőhöz, hogy minél több műholdat lásson. Ahhoz, hogy a GPS pozíció meglegyen, legalább három műholdra van szükség. Ahhoz, hogy tengerszint feletti magasságot is tudjon számolni, már egy negyedik műhold is szükséges.
  A Nokia készülékekben a lokalizáció szerinti térképek előre telepítettek, tehát a magyarországi és a környező országok, és az első három hónapban a hangos navigáció is ingyenesen kipróbálható. Ha olyan területre érünk, amelynek a térképe nincs a telefon memóriájában, azt folyamatosan tölti le a készülék a mobilhálózaton keresztül. Hangos navigációt lokalizáció szerinti területekre lehet később megvásárolni, meghatározott időszakra.
  A térképszelvények letöltése külföldön drága, ezért előre töltsük le a Nokia honlapjáról a térképszoftvereket. A mobilhálózat cellainformációi alapján a készülék már egy közelítő adatot kap arról, hogy merre járunk, ha ehhez hozzáteszi a GPS pozíciót, akkor pontosabb helymeghatározást kapunk.
  A navigációnak gyalogos módja is van, teljesen másképp tervezi az útvonalat, illetve a turistáknak való látnivalókhoz rövid ismertetőt is kapunk.
 • Címkék:

  mobiltelefon mobil telefon GPS navigáció Nokia Maps térkép Nokia E75
SmartAlec - 12 éve, 2 hónapja

Kár, hogy csak 3 hónapig ingyenes. Amúgy jó videó!

blizzard - 13 éve, 9 hónapja

Nekem egy 5800 telóm van és még szabad területen sem nagyon akar találni jelet. Friss szoftver van rajta.

xzibit - 14 éve, 9 hónapja

hello!nagyon jó a videó de én mást szeretnmék kérdezni...nekem rendes GPS em van de sajna pár új körforgót és utcákat nem jelez. ijen frissétéseket hol lehet letölteni?(vagy egyébkénet van ijen?!)

szentkuti11 - 14 éve, 10 hónapja

Jó a videó off:ez a Civic is nagyon pöpec masina off vége

lego - 14 éve, 10 hónapja

Jó a videó!!!!!!! Így tovább!!!!!