Keresés Kategóriák Kedvencek

Vezetés hóban - 2. rész

Készítette: vezetestechnika
2010. február 7. 01:55:17 - 20110 megtekintés
 • Gyakran felmerülő kérdés az autósok körében, hogy milyen vezetési technikákat használjunk télen a jeges, havas úton. Ebben a tippben erre a kérdésre keressük a választ.
 • Amire szükségünk lesz

  autó
 • Vezetés hóban

  Mindenképpen finom elindulásokat használjunk, finom kuplungfelengedést, lágy kormánymozdulatokkal. Kerüljük a hirtelen fékezéseket, gyorsításokat és kormánymozdulatokat. Ha az autó tolja az orrát, alulkormányzott, akkor gázelvétel és próbáljunk kifelé kormányozni. Ha megcsúszna az autó feneke, túlkormányzott lesz, akkor gázelvétel és kormányzással korrigáljunk, amerre menni szeretnénk, arra kormányozzunk.
  Sokan még mindig úgy vezetnek fronthajtású autóval, hogy előre vesznek két téli gumit, hátul marad a nyári, és ha kitör az autó feneke, akkor rákormányzással és gázzal ki lehet húzni az autót ebből a helyzetből. Ennek az a hátulütője, hogy forgalomban, vészhelyzetben nem biztos, hogy lesz hely ezt módosítani. Ilyenkor azonnal gázelvétel és villámgyors kormányzás szükséges. Ahány fokot kitör az autó hossztengely az egyeneshez képest, az első kormányzott kerekeknél egy fokkal többet kell rákormányozni.
 • Címkék:

  autó kocsi tél vezetés csúszás jég vezetéstechnika gumi
Tornado86 - 13 éve, 7 hónapja

Nem tudom kinek tunt fel eddig, de az elso fektesztnel bizony joval hamarabb kezdett el a tag fekezni (2:49 -> 3:25) Szemre olyan 5-6m lehet a kulonbseg figyelembe veve ezt, azonban 1 gyakorlati haszna igy is van: az atlagos sofornek nem mindig ugyanannyi a reakcioideje, igy az eszlelestol szamitva siman lehet hogy valoban 15m-t menne meg a kocsi onnantol, ahol amugy megallt volna.