Keresés Kategóriák Kedvencek

Az Internet Explorer 7 jelzi, ha RSS-t talál!

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 18. 15:36:00 - 3693 megtekintés
 • Manapság már egyre többen használják a különféle RSS csatornákat, amivel bizonyos híreket, információkat lehet szerezni egy oldalról a nélkül, hogy meglátogatnánk azt. Nem árt, ha értesülünk hát az RSS-ek létezéséről!
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Internet
  RSS
 • Merre vannak az RSS-ek?

  A jobbik weboldalak úgy vannak felépítve, hogy ezeket automatikusan fel tudja ismerni az adott böngésző program. Van, ahol kicsit rosszul jelzik azt a bizonyos - legtöbbször narancssárgás ikont, ezért érdemes aktiválni egy kis trükköt, ami automatikusan szól nekünk, ha RSS-t talál.
 • A böngésző beállítása

  Ezt, az Internet Explorer hetes verziójában kiválóan be lehet állítani. Az ALT gomb megnyomásával hozzuk elő az eszköztárat, majd az Eszközök menü alján található Internet beállításokra kattintsunk. Keressük ki a Tartalom fület, majd az annak az alján található Hírcsatornák résznél válasszuk a Beállítások gombot. A megjelent ablak alján pipáljuk ki a "Hangjelzés, ha hírcsatorna található egy weblapon" részt. Az OK megnyomásával látszólag nem történt semmi, de biztosra vehetjük, hogy mostantól jelezni fogja a böngésző, ha RSS-t lát.
 • Megváltoztathatjuk a hangot

  Ha nem szeretnénk a Windows alap hangjait, úgyhogy akár meg is változtathatjuk az alap hangot. Tegyük félre kicsit az Internet Explorert, és hívjuk be a Vezérlőpultot. Az ott található Hang ikonra kattintva nyissuk meg a Hangok fület. A lenti listában gördítsünk le egészen a Windows Intéző részig, és keressük meg a Hírcsatorna található sort. Erre egyszer kattintva meghallgathatjuk, hogy mi az alap beállítás, és, ha nem vagyunk ezzel megelégedve, a lenti legördülő menüből választhatunk másikat. Ha az sem elég, amit a Windows felajánl, a jobb oldalon található Tallózás... gombbal saját zenéinket is megadhatjuk erre az eseményre.
 • Csak óvatosan!

  Azt azért tartsuk szem előtt, hogy mostantól kezdve az Internet Explorer a legváratlanabb pillanatokban fog jelezni az RSS-ekről. Nem veszi figyelembe, hogy milyen hangosan fog szólni a hangszórónk, vagy a fejhallgatónk, így néha akár kellemetlen is lehet. Érdemes egy egészen egyszerű kis hangot alkalmazni, ami a legváratlanabb helyzetekben sem tud zavaró lenni.
 • Címkék:

  internet internet explorer böngésző microsoft rss

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!