Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan ellenőrizzük készülő weblapunkat különböző böngészőkben?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. április 20. 21:11:22 - 6193 megtekintés
 • A webes programozók egyik legnagyobb ellenfele a különböző böngésző verzióknak a megismerése és kitapasztalása. Ha összerakunk egy weboldalt, az nem feltétlenül néz ki egyformán pl. Firefox vagy Internet Explorer alatt, sőt különböző verziók alatt is lehetnek igen nagy különbségek.
 • Amire szükségünk lesz

  böngésző
  készülő saját weboldal
 • Hogyan teszteljük a weboldalunkat

  Tesztelni úgy érdemes, hogy megnézzük a weboldalunkat különféle böngészőkben, megkeressük a hibákat, kijavítjuk őket, de még ekkor sem biztos, hogy jól végeztük a dolgunkat. Van egy olyan webes lehetőség, ami lehetővé teszi, hogy a különböző böngésző verziókban megtekinthessük a munkánkat.
 • Könnyítsük meg munkánkat a browsershots segítségével

  Nyissunk meg egy böngészőt és írjuk be, hogy www.browsershots.org. Itt láthatjuk, hogy ki máris ki van jelölve sokféle böngésző típus, különböző operációs rendszerekre. Lent lehet kikapcsolni, mit szeretnénk megnézni vagy sem. Jelöljük ki, miken szeretnénk letesztelni az oldalunkat. Legfelülre, a kék részbe írjuk be a weboldal címét, amit meg szeretnénk vizsgálni, majd a Submit gomb megnyomása után ki fogja írni az oldal, hogy mennyit kell várnunk az adott képeknek az elkészülésére.
  Ha folyamatosan frissítjük az oldalt, láthatjuk, hogyan telik az idő és érkeznek a képek, majd kicsivel később lejjebb kezdenek megjelenni azok a képek, amelyek a kijelölt böngésző verziókban készültek. Rákattintva nagyban is megtekinthetjük, és láthatjuk, hogy a különböző verziókban mik az eltérések. Ha úgy gondoljuk, mindent kijavítottunk, újra kérhetünk újabb képadagot, és így ki lehet szűrni, mely böngészőben látható még hiba.
  Egyszerű és ingyenes megoldás, egyetlen hátránya, hogy nem azonnal kapjuk meg az eredményt, hanem várni kell rá, de egy órán belül akkor is megjön az összes kép, ha kiválasztunk negyven böngészőt.
 • Címkék:

  internet internet explorer firefox fejlesztés web böngészés böngésző
sonysystem2 - 14 éve, 8 hónapja

közben találtam ingyenes webszerkesztőt(Yahoo! SiteBuilder)...és csinálj videótippet a notepad++-ról! :>() utóirat(jó a zene)

ZeroCool.hu - 14 éve, 8 hónapja

Nem sajna, az ilyet nem tud. De igazából szerkesztem a fájlt, elmentem, és már böngészőben látható az eredmény.

sonysystem2 - 14 éve, 9 hónapja

Notepad++ gondolom nem lehet grafikusan szerkeszteni.

ZeroCool.hu - 14 éve, 9 hónapja

Bevallom, én notepad++-al szerkesztek, nem használok egyéb segédeszközt.

sonysystem2 - 14 éve, 9 hónapja

Az , hogy a mozilla keresőjébe az van beírva , hogy Bud Spencer....Megadod a linkeit...És + egy kérdés...Tudsz valami jó weblap szerkesztő programot?