Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan ellenőrizzünk helyesírást Google segítségével?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. február 12. 23:15:02 - 8228 megtekintés
 • Bármilyen emailt vagy írást készítünk számítógépen, elég gyakran előfordul, hogy nem vagyunk biztosak benne, miképp írnak egy adott szót, bármilyen nyelven, amit épp használunk. A Google-t nagyszerűen lehet használni egy egyszerű trükk segítségével arra, hogy leellenőrizzük az adott szó helyesírását.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  internet
  böngésző
 • Az első keresési módszer Google-ban

  Nyissunk meg egy tetszőleges böngészőt, hívjuk be a Google-t (www.google.hu), és írjuk be a keresni kívánt szót, jelen esetben a "helyesírást". Megnyomjuk a "Google search" vagy a "Google keresés" gombot. Figyeljük meg, hány találatot kaptunk és jegyezzük meg ezt a számot. Írjuk át a keresett szót a másik verzió szerint, most ugye "hejesírás"-ra. Újra keressünk rá, és itt már látható, hogy sokkal kevesebb találatot kaptunk, így egyértelművé vált, hogy melyik a helyes írásmód.
  Látjuk, hogy a rossz verzióra is viszonylag sok találatot kaptunk, ezért vegyük úgy ezt a gyors helyesírás-ellenőrzőt, mintha a vetélkedőkben a közönség segítsége lenne. Ez sem 100%-os megoldás, de ahol sokkal több a találat, annak az értéknek lényegében hihetünk.
 • Egy kicsit egyszerűbben is rákereshetünk az adott szóra

  Ha még így sem vagyunk biztosak, hogy jó eredményt kaptunk, egy egyszerűbb módszert is kipróbálhatunk. A http://hejes.szerver.org (figyeljünk oda, mert j-vel írják!) oldalon ugyanúgy beírhatjuk a keresett kifejezésünket. Nyomjuk meg a "Hogy írják ezt a szót?" gombot, ami kidob különböző verziókat. Jelen esetben látszik, hogy a ly-s, hosszú í-vel írt "helyesírás"-t találta meg a Google a legtöbbször, és mivel mindent kilistáz, a többi hasonló találat nekünk nyilvánvalóan nem lesz jó.
 • Még egy tipp, egy picit viccesebb formában

  Van még egy kicsit poénosabb megoldás: a www.googlefight.com. Ide beírhatjuk a keresett szó két verzióját, jelen esetben továbbra is a "helyesírás" két változatát vizsgáljuk meg. A "Make a fight" gombra kattintva kijön egy rövid flash animáció, majd a győztes verziót láthatjuk mini grafikonnal megjelenítve: amelyik nagyobb, vélhetően az lesz jó nekünk is.
 • Címkék:

  internet böngésző firefox internet explorer google
kevin005 - 12 éve, 6 hónapja

bocs zerocool.hu nem néztem végig a videót, a vége viszont nagyon király lett

kevin005 - 12 éve, 6 hónapja

ez nagyon gyenge volt zerocool.hu padig a többi videód sokkal jobb

dancsek007 - 13 éve, 5 hónapja

Szia
Jó a video,de van egy egyszerübb megoldás. www.webforditas.hu-n teljes mondatokat is be lehet írni.

xxxx_zlevente - 13 éve, 9 hónapja

Pfff... És mégegyszer bocvs a csunyaszóér.

ZeroCool.hu - 13 éve, 9 hónapja

Nem állítom, hogy tökéletes