Keresés Kategóriák Kedvencek

Szegedi halászlé készítése

Készítette: Frankosagok
2009. július 4. 10:04:44 - 49130 megtekintés
 • Az alábbi tippben egy igen ízletes szegedi bográcsos halászlevet készítünk, amit kerti partikon akár otthon is elkészíthetünk.
 • Amire szükségünk lesz

  hal
  fűszerek
  szegedi paprika
  zöldpaprika
  paradicsom
  feketebors
 • Szegedi halászlé készítése

  Paszírozzuk át a vöröshagymát, halcsontot, halfejet, ami a halászlé alapja, kezdjük el forralni ezt az elegyet. Vágjunk zöldpaprikát, paradicsomot a halászlébe, amitől még finomabb lesz. Kell hozzá még só, szegedi paprika, halhús, egészen egyszerűen főzzük meg a befűszerezett halat a lében.
  Az igazán finom halászlénél fontos, hogy a hallé forrjon, így fog a halhús íze benne maradni az alapanyagban. A paprika mennyiségével vigyázzunk, sűrít és megadja az ízét, de ne vigyük túlzásba, nehogy bekeseredjen a halászlé. A végén egy kevés feketeborsot, sót rakhatunk még a halászlébe.
 • Címkék:

  főzés étel étkezés előétel finom hal halászlé
Fallout - 15 éve

Töltött káposzta van, de töltött paprikát nem találtam. Vagy vak vagyok, vagy tényleg nincs fent.

Frankosagok - 15 éve

Köszi a séf nevében is. Én a szerkesztő vagyok és továbbítom a töltött paprika ötletet, bár ha jól emlékszem, akkor a közel száz felvétel között mintha szerepelne a töltött paprika valamilyen rendhagyó formálya. De sajna nem biztos hogy ez ide is fel van töltve. Látogasd meg a http://www.torzsasztal.com/frankosagok.html oldalt, lehet hogy ott megvan.

H Zoltán

Fallout - 15 éve

Fantasztikus sorozat! Gratulálok hozzá! Valamikor nem tudnál megejteni egy jóféle töltött paprika receptet? Tudom, elég hétköznapi étel, de ez a kedvencem, s szeretném megtanulni. ELőre is köszönöm!