Keresés Kategóriák Kedvencek

Reklámprogramok veszélyei

Készítette: Rambo
2008. október 29. 19:37:37 - 9412 megtekintés
 • Nem csak vírusok, férgek, és trójai programok veszélyeztetik mindennapjainkat hanem kéretlen reklámprogramok, és számítógépes szokásainkat figyelő krémprogramok is. Gyakran egy ártalmatlannak tűnő programmal hozzuk magunkra a veszélyt. Mikre érdemes odafigyelni?
 • Amire szükségünk lesz

  NOD 32
 • Mire figyeljünk a NOD 32 programnál?

  A kéretlen reklámprogramok teljes titokban vagy olykor figyelmetlenségünk miatt képesek feltelepülni a gépünkre.
  Nyissunk meg egy ingyenes grafikus programot, jelen esetben ez az Ultimate FX Painter lesz. Természetesen a gépünkön fut majd vírusirtó, naprakész adatállományokkal. A NOD32 részletes irányítási lehetőséget ad a felhasználó kezébe, a törvényesség határán egyensúlyozó képes reklám, és kémprogramok esetében, így mód nyílik a veszélyes, a kéretlen alkalmazások és külön a reklám- és kémprogramok kezelésére is.
  A kísérlet első részében az AMON beállításánál a reklám- és kémprogramok elleni védelmet nem kapcsoljuk be. Indulhat a telepítés és itt jön az első érdekesség: tíz emberből kilenc nem olvassa végig alaposan a licenszszerződést, pedig sokszor abban is leírják, hogy az ingyenességért cserébe a reklámokat kapjuk. Így esetünkben sem véletlenül települ a kéretlen reklámprogram, hanem a felhasználó jóváhagyásával.
  Uninstalláljuk most a programot, majd végezzük el a telepítést ismét, ezúttal azonban a valós idejű védelemnél válasszuk ki a védelmet. A veszélyes alkalmazások keresése is fontos lehet, különösen rootkites védelmek esetén. Indítsuk el a második telepítést, és azonnal kapjuk a riasztási ablakokat.
  A reklámprogramok törlése utána két lehetőség lesz: a program működőképes marad, vagy a reklámprogramok épségét figyelve, megtagadja az üzemszerű működést.
  Az Adware programoknál nem riaszt, nehogy jogi problémákba ütközzön. Mindamellett nem árt tudni, hogy számos, legálisnak mondott program is tud károkat okozni.
 • Címkék:

  spyware kémprogram vírusvédelem vírus biztonság támadás
ViktorToth - 13 éve, 3 hónapja

innen lehet letölteni a NOD32 antivirust: http://download.eset.com/download/win/ess/ess_nt32_enu.msi

RemkiralyVadasz - 13 éve, 4 hónapja

A nod332 a legbénább vírusirtó.

adamsyel - 13 éve, 8 hónapja

Eleinte, nekem is AVG 9.0-ám volt. aztán egyszer csak belassult a gép, és nem tudtam mitől. Kerestettem is vírust de nem találtam. Aztén felraktam az avirát és kiderült, hogy tele volt vírussal a gépem. Habár az AVG jónak tűnik, nem ajánlom senkinek.

csfun - 13 éve, 12 hónapja

Én is az AVG 9.0át tudom ajánlani.

zsharcos - 14 éve, 2 hónapja

hogyan lehet frissíteni a professionalra (nekem az eset nod32 antivirus 4.0 van meg)