Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 6/6: A kulcsfájl védelme

Készítette: ZeroCool.hu
2008. április 18. 22:51:46 - 6524 megtekintés
 • Ha a TrueCrypt programmal korábban létrehoztunk egy sztenderd vagy egy rejtett partíciót, és ahhoz csináltunk egy keyfile-t, érdemes azt a kulcsfájlt nem ugyanott tárolni, ahol maga a partíció van.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  TrueCrypt program
 • Mire figyeljünk a keyfile-okkal kapcsolatban

  Ha esetleg elnevezzük a partíciónkat test2-nek, a keyfile-t pedig keyfile2-nek, az elég egyértelművé teszi, hogy köze van a kettőnek egymáshoz. Az adott keyfile-t érdemes kimásolni egy USB kulcsra akár. Figyeljünk arra, hogy ne másoljuk bele abba a partícióba a keyfile-t, amit később meg szeretnénk nyitni. Ha esetleg Dismounttal leszedjük a partíciót és abba másoltuk a kulcsfájlt, akkor azt a partíciót soha többé nem fogjuk tudni megnyitni, mivel nem fogjuk megtalálni a hozzá tartozó keyfile-t. Ezen kívül bármilyen másik meghajtón vagy akár az interneten is tárolhatjuk, önmagában a keyfile semmire sem használható.
 • Címkék:

  adatbiztonság biztonság adathalászat adattároló security vírusvédelem vírusveszély
marci010101 - 11 éve, 8 hónapja

Kösz, csak nem tudtam, hogy ha Dismounttolunk, akkor a Totalban sem lehet belépni. (egy kis félreértés) És mégegyszer kösz!!!

ZeroCool.hu - 11 éve, 8 hónapja

Hát, ha Total Commanderbe bárki bele tud lépni, akkor vagy nem állítottál be jelszót, vagy az a baj, hogy automatikusan beíródik minden alkalommal. Úgy kell megcsinálni, hogy minden belépéskor meg kelljen adni a jelszót, és akkor senki nem tud belelépni, csak az, aki tudja.

marci010101 - 11 éve, 8 hónapja

Minden OK, meg is csináltam, de nem értem pontosan a lényegét. PL: Total Commanderben bárki bele tud nyúlni. Hol itt a titkosítás? Várom válaszod.

ZeroCool.hu - 14 éve, 1 hónapja

Őőő, megnézted a korábbi részeket is? Ez a sorozat 6. része.

adamsyel - 14 éve, 1 hónapja

Segítenél? Nem csinálnál, egy egész videót, hogyan működik? Nem akarom sértésnek mondani, de nem értettem meg belőle semmit.