Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 1/6: Telepítés

Készítette: ZeroCool.hu
2008. március 28. 21:18:37 - 7333 megtekintés
 • Az adatvédelem kérdése igen fontos a számítástechnikában, amire rengeteg módszer létezik. Ezúttal egy teljesen ingyenes programmal ismerkedünk meg, ami ingyenessége ellenére az egyik legjobb létező megoldás az adatvédelemre.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  böngésző
 • Töltsük le a programot

  Nyissunk meg egy böngészőt, majd írjuk be a www.truecrypt.org címet. A láthatóan egyszerű weboldalon keressük meg a Downloads menüpontot, és válasszuk ki az általunk használt operációs rendszert, jelen esetben Windows alá települ a szoftver, de megtalálható a Mac OS X és a Linux változat is. Egyetlenegy Windowsos verziót láthatunk, de ez jó a Vista, XP és 2000-res rendszerre egyaránt. A Download gomb megnyomása után mentsük el a fájlt a merevlemezünkön, majd indítsuk el a programot.
 • A program telepítése

  Fogadjuk el a licensz szerződést, majd kétféle opciót láthatunk, az Install, illetve az Extract, ahol meg tudjuk nézni a fájlokat, hogy mi tartozik ebbe a csomagba. Ez utóbbi egy átlag felhasználónak semmit nem jelent, ezért maradjunk az Install-nál. A következő oldalon meg kell adnunk azt a helyet, ahova a programot telepítjük. Láthatunk néhány kipipált sort, mindegyiket úgy is hagyhatjuk, kivéve az utolsót, a Create System Restore point-ot, itt szüntessük meg a pipát. Ez egyébként akkor lehet hasznos, ha egy megadott állapotot szeretnénk visszamenteni a gépünkre. Ha kipipálva hagyjuk, akkor sokkal tovább tart a telepítés, jelen esetben erre nincs szükségünk. Az Install gombra kattintva gyorsan megtörténik a telepítés, a végén csak le kell okéznunk. Miután ez megvan, feljön egy ablak, amin látható, hogy ha először használjuk a TrueCryptet, akkor lehetőségünk van megtekinteni egy tutorialt azzal kapcsolatban, hogy mi tud a program és hogy kell mindent beállítani. Nyomjunk a Nem-re, majd a Finish-re, ezzel be is fejeződik a telepítés, csukjuk be a letöltési ablakot. Menjünk vissza a tálcára, ahol már láthatunk egy kék kulcsos ikont, mely a TrueCrypt névre hallgat.
 • Címkék:

  adatbiztonság biztonság adathalászat adattároló security vírusvédelem vírusveszély
lacmachine - 12 éve, 7 hónapja

Milyen OP rendszer alatt vetted fel?

ZeroCool.hu - 15 éve, 8 hónapja

Ja, elég jó kis program, továbbra is csak ajánlani tudom mindenkinek!

veteri - 15 éve, 8 hónapja

Remek!Linuxon telepíthető,a következő operációs rendszerekre csomagtelepítővel is/synaptikkal a Truecrypt weboldalról:Suse Linux,Ubuntu,tárolóból szintén synaptik csomagkezelővel PCLinixuOS-re is egyszerűen,néhány kattintással.
Szuper!!!!