Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 2/6: Kulcsfájl létrehozása

Készítette: ZeroCool.hu
2008. március 31. 21:06:56 - 5300 megtekintés
 • A következőkben megtanuljuk létrehozni a Keyfile-t, azaz a Kulcsfájlt, amire akkor lehet szükség, ha nagyobb biztonságban szeretnénk tudni az adatainkat.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  TrueCrypt program
 • Telepítsük a programot

  Ha kétszer rákattintunk a TrueCrypt ikonra, elindul a szoftver, ami elsőre nem is tűnik annyira bonyolultnak. Kattintsunk a felső menüsorban a Keyfiles-ra, majd a Generate Random Keyfiles-t válasszuk ki. Ekkor láthatunk egy mozgó karakterekkel teli ablakot, ahol ha nem mozdítjuk meg az egeret, akkor is véletlenszerű karaktereket generál a program, így biztosítva azt, hogy teljesen egyedi kulcsfájl jöjjön létre. Ha az egeret mozgatjuk, láthatóan begyorsul az egész.
 • Mentsük el a fájlt

  A felső sorban kiválaszthatjuk, hogy milyen algoritmus szerint védje ezt a kulcsfájlt a program. Az SHA-512-es egy viszonylag új, elfogadott megoldás, lehet ezt használni vagy bármelyiket, nincs különösebb jelentősége. Kattintsunk rá és alul nyomjuk meg a Generate and Save Keyfile gombot, majd adjuk meg azt a helyet a számítógépünkön, ahova el szeretnénk menteni a fájt. Azzal ne foglalkozzunk, hogy a háttérben még mindig mozognak a karakterek. Mentsük el tetszőleges néven a fájlt, jelen esetben keyfile1 lett az elnevezés. Pár másodperc múlva el is készül a fájl, a Close gombra kattintva be is zárhatjuk az ablakot.
 • Címkék:

  adatbiztonság biztonság adathalászat adattároló security vírusvédelem vírusveszély
ZeroCool.hu - 14 éve, 10 hónapja

Hát. Köszi

J3ckson - 14 éve, 10 hónapja

grat