Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan védhetjük meg adatainkat a TrueCrypt programmal? 4/6: Felhasználás

Készítette: ZeroCool.hu
2008. április 8. 18:51:29 - 5664 megtekintés
 • Ha már létrehoztuk a partíciónkat vagy fájlunkat, nézzük meg, ez miképp működik a gyakorlatban, hogyan tudjuk használni.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  TrueCrypt program
 • A mountolás

  A TrueCrypt program fő listájában láthatjuk azokat a meghajtó betűjeleket, amelyek jelenleg szabadok a gépünkön. Így nem fordulhat elő, hogy a C, D vagy a DVD meghajtó helyére szeretnénk tenni bármit. Jelen esetben válasszuk az M-et. Ezután nyomjunk a lent található Select File gombra, majd tallózzuk ki a korábban létrehozott fájlunkat, ami maga a partíció. Látszólag semmi sem történt, viszont a balra lent található Mount gombra kattintva feljön egy újabb ablak, ahol meg kell adnunk azt a jelszót, amit az általunk létrehozott partíciónak vagy fájlnak megadtunk. Ha ezt beírtuk a lenti pipák közül a Display passwordre rányomva megnézhetjük, hogy jól írtuk-e be a jelszót. A felső Cache passwords and keyfiles in memoryt kipipálva nem kell minden egyes mountolásnál kódot megadni vagy a kulcsfájl helyét újra és újra előkeresni, bár ez nem a legbiztonságosabb dolog. Az alsó, Use keyfiles-t kipipálva kitallózhatjuk azt a kulcsfájlt, amit korábban létrehoztunk. Ha ez nincs meg, akkor igazából be sem tudunk lépni az adott fájlba vagy partícióba.
 • Hogyan használjuk a létrehozott fájlt/partíciót

  Az OK gombra kattintva megjelennek különböző adatok a kiválasztott betűjelnél: milyen típusú a TrueCrypt fájl, milyen kódolási algoritmust használ és mekkora a mérete. Ha elindítunk egy Total Commandert vagy bármilyen más fájlmenedzser programot, akkor látni fogjuk, hogy fent megjelent egy új betűjel, amit megadtunk a programban, jelen esetben az M. Ha erre rákattintunk, értelemszerűen nem látunk még semmit, még nincs benne semmi. De ha ide bármilyen fájlt belemásolok, az eltárolódik. Gyakorlatilag jelen esetben ez a 100 megás fájl, illetve partíció, az a fájl, amit létrehoztunk a korábbiakban.
 • Címkék:

  adatbiztonság biztonság adathalászat adattároló security vírusvédelem vírusveszély

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!