Keresés Kategóriák Kedvencek

Mobil internet - 1. rész, Internetezés a telefonon, Nokia E71 böngésző

Készítette: SImon84
2009. február 18. 20:23:29 - 13541 megtekintés
 • Manapság nagy divatja van a mobil internetnek. Erre többféle megoldás létezik. Most azt vizsgáljuk meg, hogy milyen érzés magán a telefonon internetezni.
 • Amire szükségünk lesz

  Nokia E71
  mobil internet
 • A Nokia E71 és az internet

  A kezdő képernyőn válasszuk ki a földgömb ikont, amivel a telefon beépített böngészőjébe jutunk. Írjuk be a megtekinteni kívánt weboldal címét. A felső státuszban látható, hogy a komplett weboldal betöltése hol tart, jobb felül, hogy hány kb-ot töltünk le. Amennyiben nincs mobil internetünk, úgy 10 kb-os egységenként igen drága lesz a netezés. Az újgenerációs Nokia szoftverek már képesek egy teljes weboldalt megjeleníteni, gyakorlatilag ugyanazt nézhetjük, mintha számítógépen néznénk. Egyetlen gondja van, a flash-támogatás hol van, hol nincs, így videókat nem igazán alkalmas mindez.
  A nagy weboldal és a kicsi kijelző közti eltérést úgy oldotta meg a Nokia, hogy a minimap segítségével nagyítóként nézhetjük a weboldalt, az épp nézett részt pirossal jelöli.
  Költségkímélő megoldásként érdemes a beállítások menüben körülnézni, az Eszközöknél kikapcsolhatjuk a képek megjelenítését, módosíthatjuk az éppen használt kapcsolatot, az adott oldalról különböző információkat jeleníthetünk meg.
  Akár RSS-t is beállíthatunk, könyvjelzőként is elmenthetjük a weboldalt, ma már a mobil internet élvezetes egy ilyen kis képernyőn is.
 • Címkék:

  mobil multimédia Nokia E71 internet böngésző
adam887 - 11 éve, 1 hónapja

Szia SImon84!

Olyankor mi történik, hogyha a telónWIFI-n akarjuk az internetet elérni? (Mármint wifi routeren)

robi217 - 14 éve

Azoknál a telefonoknál, ahol a beépített böngésző a weboldalt rosszul jeleníti meg, érdemes Opera Mini programot használni (De ez nem segít a flash ellen)

BlackDog - 14 éve, 2 hónapja

az E63-as nokia le tudja jatszani a youtube es a videosmart videokat.nem ertem az E71-es mert nem

Smoky - 15 éve, 4 hónapja

Sziasztok nekem E51-em van!
Csak egy dolgot nem értek, ha én wifin keresztül netezek azért miért kell fizetnem ???