Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan tisztítsuk le a kocsonyát?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. március 21. 16:42:44 - 10087 megtekintés
 • Előfordulhat, hogy a kocsonyánkon egy kicsit több zsír van, mint szeretnénk. Nem kell elkeseredni, van megoldás a tisztogatására!
 • Amire szükségünk lesz

  kocsonya
  villa
  zsebkendő
 • Vegyük magunkhoz a kocsonyát

  A legtöbben azt tartják a kocsonyáról, hogy nem éppen fogyókúrás eledel - ez így is van, és a felületi zsírtisztítástól sem fogunk kilókat veszteni, de legalább nem romlik el tőle a gyomrunk. Vegyünk elő egy villát, illetve a tisztításhoz némi zsebkendőt vagy valamilyen rongyot.
 • Emeljük le a zsírréteget

  A kocsonyára helyezzük le a villát lapjával, majd egy kicsit, körülbelül 30 fokkal döntsük meg. Nagyon finom mozdulatokkal kezdjük el "simogatni" a felületet úgy, mint satíroznánk. Próbáljunk minél gyengébben mozogni, hogy ne szakítsuk fel a kocsonyát. A villán összegyűlt zsírt töröljük le, és ismételjük meg a műveletet. E közben forgathatjuk a tálat, hogy még egyszerűbben haladhassunk.
 • Már majdnem megvagyunk

  Ha akadnak olyan részek, amelyeket villával már nem tudunk felszedni, fogjunk egy tiszta, nem szöszölős zsebkendőt, és egy másodpercre tegyük rá a kocsonya tetejére. Ez éppen elég idő lesz ahhoz, hogy ráragadjon a maradék is. Jó étvágyat kívánunk!
 • Címkék:

  kocsonya ebéd vacsora étkezés főzés sütés
Spanci - 11 éve

Ez az eső után köpönyeg kategória. A még meleg kocsonya lébe kell beledobálni egyenként papírszalvétát, vagy szalvétát. úgy kb. 10-15 db kivétele után egy szikra zsír nincs már benne.

CsakiErzsebet_fb - 13 éve, 3 hónapja

nagyon finom,kedvenc etelem

tittimama - 14 éve, 4 hónapja

papirzsebkendő helyett lehetne szalvéta

radica947 - 15 éve, 8 hónapja

Nekem a kocsonya két napos, először megfőzöm, kiteszem hidegre hülni, másnap teljesen le tudom szedni a megdermedt zsírt róla, felmelegítem, tálba szedem a húsokat, a levébe 3-4 gerezd összetört fokhagymát teszek, kb. 1 perces lassú forralás után rámerem a húsokra, újra hülni teszem. Így legalább az is biztos, hogy "megállt" a kocsonya. Egy kis darab füstölt hús se rontja el.

ZeroCool.hu - 16 éve

Pedig piszok fincsi, főleg, ha jól van elkészítve