Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk hagymás-sajtos tojáslevest?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. szeptember 16. 09:08:16 - 11213 megtekintés
 • A szokványos tojáslevest sokan talán túl ízetlennek tartják, bolondítsuk hát meg egy kicsit: csupán néhány extra alkotórészre van szükségünk!
 • Amire szükségünk lesz

  tojások
  tej
  hagyma
  margarin
  liszt
  sajt
 • Tojásleves hagymával

  Pucoljuk meg a hagymát, majd szeleteljük fel apró darabokra. Tegyük bele a lábosba, majd tegyünk rá kb. 10 dkg margarint. Gyújtsunk meg egy kisebb lángot és helyezzük rá a lábost. Folyamatosan kevergetve pároljuk egy kicsit tovább a hagymát, míg a margarin teljesen felolvad. Merjünk erre egy evőkanál lisztet, használhatunk biolisztet is. Keverjük meg ismét jó alaposan.
  Ezután jöhet a szintén egy evőkanál Vegeta és egy deci víz. Igyekezzünk csomómentesre kavarni és pároljuk még néhány percig az egészet. Ha ezzel megvagyunk, rá is önthetjük a tejet és elzárhatjuk a tűzhelyet.
  Alaposan mossuk le a tojásokat, majd válasszuk külön a fehérjét és a sárgáját. A sárgáját tegyük egy külön tálkába, keverjük meg, adjunk hozzá két evőkanálnyi tejet. Kevergessük, míg teljesen egyenletes nem lesz a színe.
  A már elkészült párolt hagymát folyamatosan kevergetve, öntsük rá a tojást. Az elkészült levest öntsük kis tálkába, szórjuk rá a tetejére a korábban lereszelt sajtot. Ha a külleme nem is, az íze feltétlenül kárpótolni fog. Azoknak is érdemes megkóstolni, akik a normál tojáslevest egyáltalán nem szeretik.
 • Címkék:

  tojás leves hagyma sajt ebéd vacsora sült sütés főzés
Hollow_Ichigo - 14 éve, 10 hónapja

jaja, bocsi de ennek jó , de mégse ojan jó az íze... :S

dotti - 15 éve, 2 hónapja

a hagyományos tojáslevesnél nincs jobb