Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk tojáspörköltet?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. szeptember 8. 21:56:13 - 32047 megtekintés
 • A tojásnak kismillió felhasználási területe létezik. Ezúttal próbáljuk ki, miként állja meg a helyét egy hétköznapi pörköltként!
 • Amire szükségünk lesz

  6 db tojás
  2 db lábos
  pirospaprika
  hagyma
  tojásszeletelő
  olaj
 • Finom ebéd pár perc alatt

  Mossuk tisztára mind a hat tojást, majd óvatosan, egyenként helyezzük el az egyik lábosba. Engedjük ezt tele meleg vízzel, majd tegyük a tűzhelyre és gyújtsuk is meg. Míg 10-15 perc alatt keményre főzzük, elkészíthetjük a további hozzávalókat.
  Vegyük elő a vöröshagymát, tisztítsuk meg, vágjuk fel, majd helyezzük bele a másik lábosba. Öntsünk hozzá némi olajat. Helyezzük egy másik tűzre, majd folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon pároljuk üvegesre. Adjunk hozzá egy kevés sót. A folyamat gyorsítása érdekében, és, hogy ne égjen oda a hagyma, tegyük rá a fedőt. Néhány perccel később lejjebb is vehetjük a lángot, és ízlés szerint adjunk hozzá némi Piros Aranyat. Az egészet bolondítsuk meg egy kis pirospaprikával, majd keverjük egyenletesre egy fakanállal. Ügyelve arra, nehogy odaégjen, öntsünk hozzá kevés vizet és kavarjuk is meg jó alaposan.
  Miután elkészültek a tojások, engedjük meg a csapot, és óvatosan engedjük le a forró vizet. Pucoljuk meg a tojásokat, majd vegyük elő a tojásaprítót. Türelmesek próbálkozhatnak késsel is, de így sokkal formásabb eredmény érhető el. A felaprózott tojásokat öntsük bele a tűzön lévő lábosba, majd óvatosan kevergessük meg a szóban, ügyeljünk arra, hogy ne törjük meg a darabokat. Elkészítése minimális gyakorlással alig néhány percet vesz igénybe!
 • Címkék:

  ebéd vacsora tojás pörkölt sült sütés főzés
Donatus - 12 éve, 2 hónapja

Nagyon jó

szentkuti11 - 14 éve, 9 hónapja

Nem teljesen mert a nagy vegák se tejet se tojást se sajtot se semmit

jasmina62 - 15 éve, 4 hónapja

Vöröshagymát csakis sertészsírban,!!!! mert az olajban egészen más az íze......................aztán én ezt tejfölösen szoktam, ugyanúgy, mint a tejfölös csirkét, körettésztával,.................. istenifinom, laktatós, és olcsó étel. Bár akinek az epéje érzékeny nagyon vigyázzon, mert görcsöket okozhat.

ZeroCool.hu - 15 éve, 5 hónapja

De, teljesen igaz

darmen - 15 éve, 5 hónapja

Hát de most nem?