Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan süssünk gesztenyét?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. március 25. 21:47:19 - 63975 megtekintés
 • Zöldségesnél, nagyobb boltokban kapható - persze szezonálisan - gesztenye, melyből pár perc alatt igen ízletes csemegét készíthetünk.
 • Amire szükségünk lesz

  gesztenye
  kés
  tűzhely
  tál
  tepsi
  víz
 • Először mosakodjunk

  Miután előkészítettük a szükséges eszközöket, vegyük elő a korábban megvásárolt gesztenyét. Szedjük át az egészet egy nagyobb tálba, és engedjünk rá némi vizet. Először csak tisztítunk, így a megtelt tálról öntsük le a folyadékot, ügyelve arra, hogy ne essenek ki a gesztenyék - ezután töltsük meg a tálat újra vízzel úgy, hogy elfedjen mindent.
 • Vágjuk be a gesztenyéket

  Körülbelül 10-15 perces áztatás után egyenként be kell vagdosni a gesztenyét. Erre azért van szükség, hogy jobban megpiruljanak, illetve, hogy könnyebben le tudjunk szedni róluk a külső burkot. A bevágás menete nagyon egyszerű: tegyük le az asztalra, és kis kereszteket vágjunk bele. A kész darabokat máris elhelyezhetjük a tepsibe.
 • Süssünk és figyeljünk

  A sütőt gyújtsuk be, majd a már megtelt tepsit helyezzük bele. Állítsuk maximumra a hőfokot, és várjunk türelmesen. Néha nézzünk rá a készülő csemegére, és figyeljük, ahogy fokozatosan egyre jobban kinyílnak a gesztenyék. Ha már kellően megpirultak, akár ki is vehetjük véglegesen.
 • Már csak pucolni kell

  Rövid hűtés után elkezdhetjük pucolni a gesztenyét, eltávolítva a kemény és ehetetlen részét. Egyes darabok könnyebben, mások nehezebben fognak elszakadni, de megéri - a kész finomság laktató és igen kellemes.
 • Címkék:

  sütés gesztenye vacsora ebéd főzés
ZeroCool.hu - 15 éve, 8 hónapja

Igazából én amikor csinálom olyan 200-250 fok között szoktam, és időben pedig attól függ, mikor látszik késznek. Ha teljesen kinyílt a teteje és kicsit "megpirult", akkor tökéletes lesz!

balaton - 15 éve, 8 hónapja

Szeretném megkérdezni, hogy hány fokon és hány percig kell sütni a gesztenyét? Nem gázon hanem elekrtomos sütővel