Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan lehet leszokni a dohányzásról a biorezonancia segítségével? 1. rész

Készítette: svarga
2008. április 22. 21:27:31 - 9953 megtekintés
 • A biorezonancia-terápia egyfajta elektro-homeopátia, amely a szervezet élettani folyamatait segíti a dohányzásról leszokni akarók szervezetében.
 • Hogyan és mikor terjedt el a dohányzás?

  A dohányzás az 1400-as éve közepétől terjedt el a világban. Annak idején Kolumbusz találkozott utazásai során először dohányzó emberekkel. Az akkori őslakosok a transzállapot elérése miatt dohányoztak. A cigaretta az államilag engedélyezett drogok egyike a kávé, a fekete tea és az alkohol mellett. A dohányzás gyorsan elterjedt a világon depresszív serkentőként.
 • Mi az a depresszív serkentő?

  Ha valakinek bármi miatt egy kis serkentésre van szüksége, akkor szív néhány slukkot a cigarettájából. A nikotin kb. néhány száz kémiai reakciót okoz a szervezetben, amelyek stimulálják a központi idegrendszert, és ezáltal egy felfokozott izgalmi állapotot hoznak létre. Görbén ábrázolva egy viszonylag rövid felfutási időszak után meredeken emelkedik az ember figyelme, majd a csúcspont elérése után ugyanilyen gyorsasággal visszaesik, de nem az eredeti nulla állapotig, hanem a nulla állapot alá, és ott nagyon lassan tér vissza az egyensúlyi állapothoz, amikor a következő cigarettáért nyúl az ember. Ez a depresszív serkentés lényege, mert egy kezdeti kellemes állapot után a depresszív szakasz sokkal rosszabb, mint az az állapot, amelyet kompenzál az ember. Ezért nem állnak meg a dohányosok egy cigarettánál.
 • Miért kapcsolódik össze a dohányzás az alkoholfogyasztással?

  Az erős dohányzást általában kombinálják alkohollal is főleg bulikon, összejöveteleken. Mint minden a minket körülvévő világban, nem csak fizikai anyagból áll, tehát test, lélek, szellem egységében kell szemlélni. Ennek a szenvedélybetegségnek az a lelki háttere, hogy kommunikálni szeretnénk a minket körülvévő környezettel, tehát a párjainkkal, de nemcsak a szexuális kapcsolat tartozik bele, hanem a barátság is. Azt tudjuk, hogy a tüdő a kommunikáció szerve, ezt stimuláljuk a dohányzással, de szeretnénk jól kommunikálni, a vese pedig a párkapcsolat szerve. A vesénket fokozott vizeletkiválasztással, tehát alkoholfogyasztással tudjuk stimulálni, mert a tévhittel ellentétben az alkohol fokozott vízhajtó hatású, tehát ha valaki nagyon szomjas és fröccsöt vagy sört iszik, azt csak rövid ideig tartja kellemesnek, utána jön a következő. Aki elérte a „macskajaj” állapotot, annak első dolga egy nagy pohár víz elfogyasztása, mivel hatalmas vízhiánnyal küszködik a szervezet sok alkohol elfogyasztása után. Visszatérve a dohányzásra, azok az emberek, akik szeretnének leszokni, általában a kommunikációs zavaraik miatt maradnak meg dohányosnak.
 • Általában mikor szoktunk dohányozni?

  Az előbb említett párkapcsolatok létesítésekor, és sokan idegességükben is rágyújtanak, illetve ha időt szeretnénk nyerni. Pl. unalmas értekezleten, ha valakire rákerül a sor, és nagyot kell hazudnia, előtte komótosan rá szokott gyújtani. Étkezés után is kellemes érzetet ad letüdőzni a füstöt, ez is egyfajta stimuláció a szervezet számára.
 • Melyek a legáltalánosabb visszaszokási problémák?

  Amikor a biorezonancia-terápia segítségével a páciens megszabadul a szenvedélyétől, mindig felhívjuk a figyelmet, hogy három dolog szokott előfordulni, hogy valaki visszaessen ebbe a hibába. Az első az, hogy kíváncsi lesz, vajon kibírja-e, tehát akaraterő-próba. A második, ha valaki úgy gondolja már simán el tud szívni egy cigarettát, és utána nem kell több. Ugyanaz történik ilyenkor, mint az első szálnál: nem esik jól. Sok visszaeső páciens elmondta, hogy nem esett jól az első cigaretta, mégis rágyújtott a másodikra. Miért? Mert a biológiai lenyomatot újra aktiváltuk. A harmadik az, amikor képtelen ellenállni a kísértésnek, a vágynak, amelyet az a mozdulat vagy érzelem hoz létre, amelyet ez a bizonyos lenyomat hozott létre a szervezetében. Ilyenkor csak a kíváncsiság vezeti az embereket, ilyenkor dohányzás helyett egy deci tiszta vizet kell inkább felhajtani, amivel eltereli egyrészt a figyelmet, a másrészt pedig segíti ezzel a méregtelenítési folyamatot a szervezetben. Ez a dohányzásról való leszokásnak az igazi módja. Sokan hangoztatják, hogy csak akaraterő kérdése, ez ugyanolyan, mint az alkoholista, aki tíz éve nem ivott. Erre mondja az orvostudomány, hogy csak száraz alkoholista létezik, mert az az információ még benne van. Az akaraterő csak valami ellen történő hatás, a biorezonancia-terápia egyfajta elektro-homeopátia, az élettani folyamatok segítése.
 • Címkék:

  biorezonancia biorezonancia vizsgálat dohányzás egészség életmód leszokás
ZeroCool.hu - 15 éve, 5 hónapja

Ez is egy vélemény, de akár máshogy is tálalhattad volna... Plusz te egy ember vagy aki leszokott, az úriember meg egy kicsit többet segített már hozzá a leszokáshoz... de biztos neked is igazad van, úgy is le lehet szokni.

andreas1985 - 15 éve, 5 hónapja

baromság.
leszokni úgy kell hogy több doboz cigit nem veszel,és valami mást csinálsz mikor cigizni van kedved.(chipset eszel,ropit,stb)
én így szoktam le könnyedén.