Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk bundáskenyeret?

Készítette: VideoSmart.hu
2007. szeptember 24. 02:00:00 - 17462 megtekintés
 • Ha megszikkadt otthon a kenyér, semmi baj! Alig néhány perc alatt nagyon finom, meleg és egyben kifejezetten laktató reggelit vagy éppen vacsorát készíthetünk. Vigyázzunk, a finomság nagyon laktató és hízlaló, ne fogyasszuk minden nap ? hacsak nem akarunk felszedni néhány kilót!
 • Amire szükségünk lesz

  1 kg kenyér
  3-4 db tojás
  1 kk
  0.5 dl tej
  1 db tál
  1 db verőkanál vagy villa
  1 db serpenyő
  0.5 l olaj
  2 fej hagyma
  1 db kés
  1 db törlőkendő
 • Előkészületek

  Vágjunk néhány szelet közepesen vékony kenyeret. Érdemes ezeket félbevágni, mert könnyebben megszívja magát tojással és sütni is egyszerűbb a kisebb darabokat. Egy közepes tálba üssük bele a megmosott tojásokat, a fehérjét és a sárgáját egyaránt. Egy verőkanállal vagy villával verjük fel jó alaposan, habosra. Ha gondoljuk, sózzuk meg, de utólag is ízesíthetjük a kész szeleteket. Egy kevés tejet is adhatunk hozzá, ettől kicsit lágyabb lesz a bundás kenyér.
 • Mártsuk be a kenyereket

  A kicsit megszikkadt kenyeret mártsuk meg a tojásban. Hagyjuk benne néhány másodpercig, és fordítsuk is meg, hogy jól felszívja. Egymás után több kenyérrel is előkészülhetünk, de akár egyből, folyamatosan is süthetjük őket.
 • Figyelmesen süssük a kenyeret!

  A serpenyőbe öntött, már felmelegített olajba óvatosan tegyük bele az áztatott szeleteket. Vigyázzunk, mert minél melegebb az olaj, annál könnyebben fröcsöghet ránk ? ettől komoly égési sérüléseket szenvedhetünk! Érdemes az olajban is megforgatni legalább egyszer a kenyeret, és ha már szép barnásra pirult mindkét oldala, egyszerűen tegyük félre egy tányérra. A tányér aljára tegyünk egy papírtörlőt, ami felszívja a felesleges olajat.
 • Ízletes kiegészítőt is készíthetünk

  A bundás kenyérhez lilahagymát is tálalhatunk. Egy vagy két fej hagymát ízlés szerint késsel vagy aprítóval kicsi darabokra vágunk, tálba tesszük, majd kellően megsózzuk, ami némileg csökkenti a hagyma igen erősen csípős ízét. A megsütött kenyereket egy meghámozott fokhagymagerezddel is átdörzsölhetjük, de van, aki tejfölbe szereti tunkolni a bundáskenyeret!
 • Címkék:

  kenyér tojás sütés
KisDre - 13 éve

mesze nem kell olyan sok olajban sütni szerintem, elég az ha az alját befedi, itt meg lebeg rajta, de hát ízlések és pofonok :P

tosze - 13 éve, 8 hónapja

Ez az étel már sok mindenkinek ismerős.

interful - 13 éve, 9 hónapja

Guszta! XDDDDDDDDDDD

murang - 14 éve, 2 hónapja

te szakács vagy???

musician - 14 éve, 5 hónapja

Háát szerintem is igaza van az előttem szólónak legalábbis én nem szoktam ennyi olajat rakni alá ebben rendesen úsztak a kenyerek