Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk húsvéti tojást tartó dobozkát?

Készítette: okina
2008. február 26. 12:02:01 - 24024 megtekintés
 • Húsvétra készülve bárhol találhatunk olyan csomagolópapírt, ami tökéletesen megfelel arra a célra, hogy egy tradicionális spanyol dobozkát hajtogassunk pár perc alatt, amibe bele tudunk helyezni egy húsvéti tojást.
 • Amire szükségünk lesz

  15x15 cm-es mintás papír
 • A kezdő hajtásvonalak

  Csináljunk a színes oldalon egy-egy felezőhajtást, majd fehér oldalon átlósan is egy-egy hajtást, hogy meglegyenek a hajtásvonalaink, majd a fehér oldalával felfelé a négy sarkot pontosan a papír közepéhez hajtjuk. A felező hajtásvonalakat hajtsuk hátrafelé, az ujjainkat egyfajta csipeszként használva, majd a most ráerősített hajtásvonalak mentén hajtsuk össze batyuszerűen a formánkat. Nézzük a videót, hogy pontosítsuk a mozdulatokat. Élezzük le a hajtásvonalakat, majd a két pici "zsebbe" dugjuk bele az ujjunkat és hajtsuk felfelé, ellapítva a papírt. A másik oldalon ismételjük meg ugyanezt.
 • Az utolsó pár hajtogatás

  Fordítsuk meg, állítsuk úgy a formánkat, mintha egy kis házikó lenne, és mindkét oldalon lapozzuk át a felezővonalnál a papírt. A formánk széleit hajtsuk be a felezővonalhoz, tehát összesen négyszer kell megismételnünk ezt a hajtogatást. A formánk tetejét mindkét oldalon hajtsuk le addig, amíg a vonal engedi. Nyissuk szét a papírt, és finom mozdulatokkal alakítsuk ki a dobozkánk alját, és helyezzük bele a húsvéti festett tojást!
 • Címkék:

  origami húsvét húsvéti tojás hajtogatás
LazarMarci - 9 éve, 1 hónapja

nagyon jó a videó én az összes hajtást megcsináltam

bajkaibarbara - 10 éve, 3 hónapja

imádom a te videóidat mert te érthetoen eltudod mondani

dutraspetike - 10 éve, 6 hónapja


.Nikol2000. - 11 éve, 5 hónapja

megcsináltam nagyon jó lett kösy

tamoooka - 12 éve, 1 hónapja

Huh de jo nagyon jo lett csak A4-bol csinaltam es kicsitt tulméretezett de ebbõl is sok ment a tavaszi vásáron