Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan válasszunk papírt origamizáshoz?

Készítette: okina
2008. január 23. 21:05:00 - 11975 megtekintés
 • Egy kis segítséget szeretnék adni, hogy milyen papírt válasszuk. Ez modellfüggő, ha olyan modellt készítünk, aminek tartása kell, hogy legyen, akkor egy picit vastagabb papírt válasszunk. Az a vastagság elegendő, amit papírboltokban be lehet szerezni, főleg papír alapú csomagolóanyagokat használjunk.
 • Amikre szükségünk lesz

  papír
  kézügyesség
  papírvágó
 • Méretre vágás

  Ha van a háztartásunkban papírvágó gép, akkor azzal nagyon pontosan el lehet vágni, de egy négyzet alakú kemény kartonra kimérve a különféle méreteket, ezt sablonnak használva, könnyedén elkészíthetjük a megfelelő papírt.
 • Kétoldalú papír

  Azoknál a modelleknél, amelyeknek mind a két oldala látszik, érdemes olyan papírt választani, amelyiknek az egyik oldala mintás, a másik pedig színes. A nagyon sok lépésből álló modell hajtogatásakor érdemesebb vékonyabb papírt keresni. A virágkötészek számára gyűrt, illetve merített papírként árulják.
 • Négyzet és háromszög

  A modellek 90 százaléka négyzet alakú papírból készül, de egyes minták háromszögű papírból készülnek, az is origami. Vásárolhatunk a papírboltokban egyszínű, színes fénymásolópapírt is. Ha szeretjük a teát, akkor összegyűjthetjük a teafiltereket tartalmazó apró tasakokat is, hiszen ezekből is gyönyörű mintákat készíthetünk.
 • Címkék:

  origami hajtogatás papír alakzat minta
tatabanya13 - 15 éve, 4 hónapja

jó az oldal jót hajtogattam belőle