Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk papírszalvétából tavirózsa formájú poháralátétet?

Készítette: okina
2008. február 28. 14:41:44 - 68835 megtekintés
  • A következőkben néhány olyan trükköt tanulunk meg, ami az origamit egy kicsit másik oldalról közelíti meg. Ha vendégeket hívunk, készíthetünk néhány ízléses dekorációt - poháralátétet - röpke pár perc alatt, szalvétából.
  • Amire szükségünk lesz

    3 rétegű, puha szalvéta
  • A tavirózsa hajtogatása

    A kezdő hajtásvonalak meg is vannak, így először a csúcsokat hajtogassuk be középre. Figyeljünk oda a hajtogatásra, a papírszalvéta puhasága miatt elcsúszhat a hajtogatásunk, noha ez nem ront a jelenlegi formánkon. Ha megvan mind a négy behajtás, újra hajtogassuk be a csúcsokat középre. Fordítsuk meg, és ismét a csúcsokat kell behajtogatnunk középre. Rakjuk középre egy ujjunkat, és a csúcsokat alulról fölfelé kihúzzuk, de nem teljesen, szabályozzuk az ujjunkkal. Ezek a csúcsok fogják tartani a szalvétánkat, hogy ne essen szét. Ha ez megvan, még mindig fogjuk a közepét a formánknak, és most az oldalakat hajtsuk felfelé lentről. Ezek lesznek a tavirózsa szirmai, és a puha papír miatt gömbölyödik a formánk. Ezzel el is készült a dekorációnk.
  • Címkék:

    hajtogatás origami tavirózsa poháralátét szalvéta
Titinelly - 10 éve, 5 hónapja

Nagyon jó, megcsináltam. Köszönöm :-)

tothcsalad - 12 éve, 9 hónapja

Feco96 - 12 éve, 10 hónapja

Nagyon köszönöm önnek.
Rég vártam már ,hogy valaki ilyeneket felrakjon.

buzasandrasne - 13 éve, 3 hónapja

köszönöm húsvét előtt ezeket a nagyszerű ötleteket

OrsikaCsiszarneMagyar - 13 éve, 5 hónapja

A kislányom első szülinapjára készítettem el ezt a poháralátétet, szám szerint 12 db-ot! Nagy sikere lett, mindenkinek tetszett! Nekem az tetszik, hogy itt sok jó ötletet találhat az ember és máris valami egyedit alkothat! Köszi!