Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk húsvéti nyuszi cipőt?

Készítette: okina
2008. február 26. 19:28:09 - 27367 megtekintés
 • Húsvéti színes papírból fogunk megtanulni nyúlcipőt hajtogatni röpke pár perc alatt, melybe egy hímes tojást is bele tudunk majd helyezni.
 • Amire szükségünk lesz

  15x15 cm-es mintás papír
 • A kezdő hajtásvonalak

  A fehér oldalával felfelé hajtsunk egy átlósat, majd a felezővonalhoz hajtsuk be a csücsköket, mintha egy fagylaltostölcsér lenne. Ügyeljünk arra, hogy nagyon pontosan hajtogassunk, ne fedjék egymást a rétegek. Fordítsuk meg fejjel lefelé a papírt és a most lentre került csúcsot hajtsuk rá a keskenyebbik felső csúcshoz. A kialakult pici nyitott részbe nyúljunk be az ujjunkkal, és a felezővonalhoz hajtsuk be a két szélét, nézzük a videót közben, miképp kell ezt pontosan megcsinálni. Fent egy-egy pici háromszöget fogunk kapni, amit újra be kell hajtanunk: a felső csúcsokat hajtsuk kifelé mindkét irányba, hogy egy erős hajtásvonalat kapjunk.
 • Néhány fontos mozdulat a papírral

  Most nyúljunk bele a papír oldalsó részébe, és az a hajtásvonalat, amit az előbb megerősítettünk, kifelé hátra, tehát magunk felé hajtsunk ki - nézzük a videót, hogy ne rontsuk el a mozdulatokat. Ezt mindkét oldalon csináljuk meg, és hajtsuk vissza, tehát felül most fehér lett a kis csücsök.
  A formánk jobb élén hajtsunk egyet vízszintesen a két felső "zsebecske" vonaláig, majd a most kialakult bal oldali kis csúcsot hajtsuk fel a bal oldali fehér csücsökhöz, hogy meglegyen a hajtásvonal, majd bújtassuk be a most keletkezett csücsköt a fenti fehér zsebecskébe. Fordítsuk meg a formánkat és ismételjük meg ugyanezt itt is.
 • A nyúlcipő formára alakítása

  Nyissuk szét a formát és alakítsuk ki a nyuszicipő talpát, a sarokrészt hajtsuk be. Amíg a papír engedi, formálgassuk, hogy ne legyen annyira szögletes. A cipő orrán hajtsuk ki a fülecskéket, így megvan a nyuszifülünk is a cipőn, már csak a festett tojás hiányzik a közepéből.
 • Címkék:

  origami húsvét húsvéti nyuszi hajtogatás
tamoooka - 13 éve, 1 hónapja

a husveti vasarkor eladtam es sokat vettek meg!

bodipanka - 14 éve, 1 hónapja

nekem, hogy ilyen nagy lett azért tetszik mert olyan benne a tojás mintha a nyuszi háta lenne. Én fektettem a tojglit!!

bodipanka - 14 éve, 1 hónapja

Nagyon szép lett nekem. Én is A4 lapból csináltam, de libatojás ment bele.....

Gratula a feltalálónak!!!

tamo - 15 éve, 1 hónapja

Hát ha ezt mindenki meglátná nagy siker lenne!!!Teli van a házunk húsvétkor ijenekkel!Nagyon szépek!

norbert - 15 éve, 5 hónapja

Megcsináltam!:-)
Végre!
Szép lett,mondjuk A4-es lapból vágtam ki a négyzetet.