Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk papírból tátogó hollót?

Készítette: okina
2008. február 1. 18:55:11 - 40078 megtekintés
 • Most megmutatok egy olyan madarat, amelynek a csőrét tudjuk mozgatni. Itt is fontos, hogy vastag legyen a papír, hiszen sokáig szeretnénk a madárral játszani.
 • Amikre szükségünk lesz

  négyzet formájú papír
  kézügyesség
 • Átlós hajtás

  Mindkét oldalon egy-egy átlós hajtással kezdünk a színes oldalon. Most a kapott háromszöget csúcsával felfelé fordítjuk, és a felező vonal mentén lefelé hajtjuk a papír két szélét. Ujjbeggyel, a „vasaló” ujjunkkal jó erősen leélezzük mindkét hajtást.
 • Éles szem

  A következő lépés szemre megy: alulról felhajtjuk a sarkot úgy, hogy létrejövő pici háromszög fejjel lefelé vízszintes vonalba kerüljön. A másik oldalt ugyanígy hajtjuk, a vízszintes vonalhoz igazodva. A két rétegű alakzatot a felső csúcsban szét kell nyitnunk, óvatosan kihajtva, majd visszacsukjuk.
 • Kis hajó

  Most egy kis hajóra emlékeztető alakzatot kaptunk: a felső háromszög (a vitorla) felső rétegét lehajtjuk addig, amíg a papír engedi. A hátsó réteget balra, vízszintesen hajtjuk le, és melléhajtjuk felfelé az alsó háromszög csúcsát is. Nyissuk ki mindkét hajtást, és a másik, jobb oldalra is hajtsuk le őket, majd megint nyissuk ki.
 • Csőrök

  Ahol a két hajtás találkozik, keresztezi egymást. Itt kell megcsippentenünk a papírt, ami megformálja az egyik csőrt. A túloldalra átfordítva az alakzatot, megismételjük a csippentést, ebből lesz a madarunk felső csőre. A maradék rész hátrahajtjuk, ebből kialakítva a szárnyakat. Kicsit kivasaljuk az éleket, majd meghúzkodjuk a szárnyakat, és máris tátog a holló!
 • Címkék:

  origami hajtogatás papír alakzat minta holló madár
Sparky - 11 éve, 1 hónapja

ÖTLETES

santaattila20 - 11 éve, 7 hónapja

engem ez már idegesit nem tom.meg csinálni!!!!!!! :P

laurat2 - 11 éve, 9 hónapja

nagyon jó és szép és nem is olyan nehéz

levendula1 - 12 éve, 2 hónapja

nagyon jó!!! és szép is meg a pilangó is jó volt!!!

PetiToth - 12 éve, 7 hónapja

ez nagyon szep mar en ki probaltam es nagyon jo teszi