Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk papírból mécsestartót?

Készítette: okina
2008. február 6. 07:31:00 - 24678 megtekintés
 • Csak egy darab papír kell hozzá, és szép kis teamécses-tartót készíthetünk belőle az origami egyik alaphajtásából.
 • Amire szükségünk lesz

  papír
  kézügyesség
 • Papírsárkány

  A színes oldallal kezdve két felező hajtást készítünk, megfordítjuk, és két átlós hajtással folytatjuk. Kinyitjuk a papírt, átpöcköljük a "közepét", és rombusz formára hajtjuk össze. A függőleges felezővonal mentén alulról tölcsérszerűen felhajtjuk a papírt bal- és jobboldalon, megfordítjuk a papírt, és ott is elvégezzük a felhajtást. Egy papírsárkányra emlékeztető formát kapunk, ez is egy úgynevezett alapbázis.
 • Fagyitölcsér

  A papírsárkány vagy fagyitölcsér, ki mit lát benne :) felső, kisebb részét lehajtjuk előre, majd hátra - néhányszor megismételjük a műveletet, ezzel jól leélezve a hajtásvonalat. Most nem is csinálunk vele mást, csak így leélezzük. Kinyitjuk a tölcsérhajtásainkat, és ujjunkat bedugva a kis zsebekbe, kinyitjuk őket egyenként mind a négy oldalon, és lesimítjuk.
 • Átlapozás

  A fehér felével felfelé fordítjuk a papírt, majd átlapozzuk - egy Origami könyvben nyíl mutatja, hogy hogyan lapozzuk át a papírt. Balról jobbra áthajtjuk a felső réteget, majd megfordítjuk a modellt, és a túloldalon is ugyanígy teszünk. A hajtásvonalak mentén ismét tölcsérbe lehajtjuk a papír szélét, és ameddig a papír engedi, a felső réteget fentről lehajtjuk. A túloldalon ugyanezt tesszük, lehajtjuk tölcsérbe a két szélét, majd fentről lehajtjuk a felső réteget, amíg a papír engedi. Most átlapozzuk balról jobbra a modellt, és itt is lehajtjuk a felső réteget fentről lefelé - a túloldalon megismételjük.
 • Dobozka

  Felülről óvatosan kinyitjuk a modellt, szép lassan elrendezve a hajtásokat (most látjuk eredményét a 2. lépés erős leélezésének). Ha egy 15x15 centiméteres papírral dolgozunk, akkor pontosan egy teamécses fér bele.
 • Címkék:

  origami hajtogatás papír alakzat minta mécses
KaszibaDorottya - 11 éve, 5 hónapja

nagyon jó

ChrisHank - 13 éve, 1 hónapja

cool ez a video nagyon konnyen fel lehet fogni es konnyu el kesziteni is

SzombatiVivien - 13 éve, 3 hónapja

Dorci-Lili ha a végénél vagy a videónak ott mondja a csaj hogyha 15x15-ös papírt hajtunk pont egy tea mécses belefér.

Jó lett lett a videó

Dorci-Lili - 13 éve, 7 hónapja

szerintem nemjó,hogy nincs leírva,vagy nem mondja,hogy mekkora papíból kell

komia - 14 éve, 2 hónapja

de tenyleg jo lett a vidi szerintem