Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk húsvéti tojásra egyedi papírdíszítést?

Készítette: okina
2008. február 23. 16:23:19 - 34073 megtekintés
 • A húsvéti tojást nem csak festéssel, hanem hajtogatott papírral is feldíszíthetjük. Az alábbiakban nem origamit, hanem úgynevezett articsóka technikát fogunk megtanulni, amivel látványos díszítéssel öltöztethetünk fel egy habszivacs tojást.
 • Amire szükségünk lesz

  sok üres teatasak
  habszivacs tojás
  sok gombostű
 • Gyártsunk sok háromszöget

  Színes papír helyett a kidobásra ítélt teatasakokat fogjuk felhasználni a díszítéshez. Értelemszerűen a tasaknak azt a részét hasznosítjuk, ahol a legkevesebb a betű. Vágjuk le a tasak két fehér szélét, hajtogassuk szét, majd vágjuk le a hátsó, szöveges részét. Fordítsuk meg és a fehér oldalán hajtsuk be az egyik csücskét átlósan, vágjuk le a kimaradt részt és négyzet alakú papírdarabunk maradt így. Vágjuk ezt szét a hajtásvonal mentén, és maradt egy háromszögünk. Mindig a szebbik részt használjuk fel a díszítéshez. Hajtsuk össze egy kisebb háromszöggé a papírdarabot.
 • A háromszögek felrakása

  Ha sok ilyen kis háromszöget legyártottunk, fogjuk a habszivacs tojást és illesszük rá a gombostűvel a háromszögeket, úgy, mintha egy fenyőtoboz pikkelyei lennének. A tojás alsó részére tegyünk egy egész, négyzet alakú papírt, utána gombostűvel rakjuk rá csúcsával lefelé a háromszögeket. Ha megvan egy sor, a következő réteget úgy illesszük a tojásra, hogy a háromszög csúcsa elfedje a lenti sor széleit. Figyeljünk oda mindig a pontos illesztésre.
 • Címkék:

  húsvét húsvéti tojás tojás díszítés origami
LazarMarci - 10 éve, 3 hónapja

nagyon jó ezt az egyet nem csináltam meg mert nincs habszivacs tojásom

lauravarga - 12 éve

szerintem nagyon szep es erdekes . erdemes megcsinalni

Kriszti94 - 13 éve, 2 hónapja

én is megcsináltam!!!!!!!
igaz először fehér lapból csináltam!!

dinyepajti - 13 éve, 7 hónapja


								

dinyepajti - 13 éve, 7 hónapja

de ilyen tojást a barátnőim használtak ugyan úgy húsvétra honnan lehet ilyet szerezni!!??

[/b][/i]