Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk ugró békát?

Készítette: okina
2008. február 25. 14:01:14 - 65270 megtekintés
 • Most egy olyan hajtogatott békát fogunk elkészíteni, ami ugrani is tud, és mindezt néhány perc alatt megtanulhatjuk. Érdemes keményebb papírt használnunk a formához, hogy jó nagyot ugorjon a békánk.
 • Amire szükségünk lesz

  15x15 cm-es mintás papír
 • Alaphajtások

  Kezdjük a két átlós hajtással a színes oldalon, fordítsuk meg a papírt és a fehér oldalon csináljuk meg a két felezőhajtást. Az átlós hajtások így színével felfelé, a felezőhajtások pedig lefelé lesznek láthatóak. Hajtsuk össze a papírt háromszög alakúra a hajtásvonalak mentén. A két alsó csúcsot hajtsuk fel a háromszög tetejéhez, de most csak a két felső réteget kell így behajtani. Élezzük alaposan le a hajtásvonalakat. Majd ismét hajtsuk be ennek a két szélét, és ezzel megkapjuk a "fagyitölcsér" formát.
 • A béka kialakítása

  Fordítsuk meg a formát, és hajtsuk be a felezővonalhoz a két szélét, ezek lesznek a béka lábai. Majd belülről kifelé hajtsunk egyet-egyet a két szélén, ahogy az a videón látható. Most egy úgynevezett cikkcakk hajtást fogunk megcsinálni. Hajtsuk fel a béka "lábait" a tetejéig, de nem teljesen a legtetejéig, majd felezzük meg a láthatóan legnagyobb részt. Ezzel kész is van a békánk, már csak annyi van hátra, hogy a fején felhajthatjuk a csücsköket, és így már szemet is varázsoltunk a békának.
 • Címkék:

  origami béka hajtogatás szabadidő
Pocok612 - 8 éve, 11 hónapja

nagyon jó, nagyot ugrik, nekemmindig hátrafelé szaltózik

dutraspeti - 10 éve, 1 hónapja

köszönöm hogy feltetted nagyon jó vidi

barbika19970511 - 11 éve, 8 hónapja

Nekem nagyon tetszett a béka hajtogatása és remélem ,hogy még sok videó fog felkerülni a honlapra hiszen én csak innen tudtam hajtogatni.

Lukacsmacska - 12 éve, 9 hónapja

Pont ezt kerestem, köszönöm!

@kuty: a papír vastagságától(keménységétől) függ az ugrás! Ha ugyanolyan papírt használsz, a kisebb békaaránylag vastagab papírból készül.

kuty14 - 13 éve, 2 hónapja

poén de igaz minnél kisebb a hajtogatott béka annál nagyobbat ugrik