Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk legyező formát papírszalvétából?

Készítette: okina
2008. március 1. 15:34:52 - 44032 megtekintés
  • Az egyik leglátványosabb és legkönnyebb legyezőt hajtogatni szalvétából, amit könnyen meg is tanulhatunk.
  • Amire szükségünk lesz

    mintás, keményebb szalvéta
  • A legyező hajtogatása

    Hosszában nyissuk ki a szalvétát, majd kb. kétharmad részét hajtsuk fel a lenti hossznak. Fordítsuk el 90 fokkal, majd legyező hajtásban hajtogatni a papírt, tehát egyet fentről, egyet alulról, a videón látható módon. Amint ezzel megvagyunk, simítsuk össze a hajtásvonalakat. Alul fogjuk össze és a legyező belső rétegeinél az alsó részt húzzuk ki a szalvéta széléig, ahogy a videón látni. Nyissuk szét a legyező formát, és ha nagyobb szalvétából hajtogattuk meg a formát, akár bele is helyezhetjük a legyezőt egy pohárba.
  • Címkék:

    hajtogatás origami legyező szalvéta
blacprincess - 12 éve, 8 hónapja

...nem is tudom egy kicsit tulontul egy7szeru nem?

gabesz200 - 13 éve, 9 hónapja

igazad van!DE nekem nem kell felkészítő honlap! csak ne keverjünk össze egy hobbit egy szakmával! Más az origami ,-otthon -házibulin tökéletes de !!!hogyha látod ,hogy a felszolgáló 2 percig simogat egy szalvétát?????-megtörölnéd a szádat ??????????honnét lehet tudni hogy előtte mit csinált ?Mosott kezet???????

okina - 13 éve, 9 hónapja

Igen kár pohárba is .... itt nincs szabály, amire a szemnek jól esik ránézni és harmonizál a terítékkel az mindig ízléses lehet. Forgassa külföldi szalvéta hajtogatásról szóló szakkönyveket és még több csoda jó ötleteket találhat ezer apró fortéllyal. Az új kreációk megszületésének már csak a fantázia szabhat határt.

okina - 13 éve, 9 hónapja

Kedves gabesz200!
Ez egy hobby oldal és nem vendéglátóipari verseny felkészítő honlapja.
A módszer lényege, hogy lassan érthetően mutassuk be a fázisokat, hogy minél több embernek okozzon sikerélményt az elkészült origami modell. Cél az is hogy a kezdő vagy kevésbé ügyes díszíteni vágyó is találjon meghajtogatni valót magának.

A versenyen többek között azért is bukhatott meg ezen az egyszerű dolgon, mert még keveset origamizott ahhoz ,hogy a képességeit készség szintjére emelje sok -sok gyakorlással. Az étteremben fontos a gyors munka nem lehet órákig simogatni egy darab szalvétát. Valószínű, hogy a szakmai zsűrinek fontos lehetett ez a szempont. Origamizzon bátran!!!
Sok kitartást és gyakorlás kívánok az eredményesebb vendéglátós versenyeihez. Kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánok!

gabesz200 - 13 éve, 9 hónapja

pohárba???????????????????????????????????????????????????????????