Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan gyorsítsuk fel a Vista működését egy egyszerű USB meghajtóval?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. december 10. 19:13:00 - 16921 megtekintés
 • A Windows Vista operációs rendszerben rengeteg hasznos fejlesztés van, ám a kissé balul elsült, vagy éppen hiányo marketing miatt, ezek közül sokat nem is ismerünk. Próbálkozzunk most egy kicsit a ReadyBoost technológiával.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Windows Vista
  USB meghajtó
 • Mi az a ReadyBoost?

  Ez egy egészen ígéretes technológia, melynek keretében a Windowsnak lehetőséget adhatunk arra, hogy mondjuk egy USB meghajtót átmeneti tárolóként használjon. Ez jó esetben gyorsabb, mint a merevlemezünk, hiszen nincsenek benne mechanikusan mozgó alkatrészek - mégis csak memóriáról van szó. A módszer lényege, hogy a legtöbbet használt programokat, illetve azok egy részét, cache-eli a rendszer.
 • Csatlakoztassuk a kulcsot és aktiváljunk

  Ha csatlakoztattuk USB kulcsunkat, hozzuk be a Windows Intézőt és a meghajtó jelén kattintsunk jobb klikkel. A Tulajdonságok alatt magtalálhatjuk a ReadyBoost fület. Alapból az Eszköz használatának tiltása lesz kijelölve. Jelöljük ki az alatta lévő Eszköz használata részt, majd adjuk meg, hogy mennyi helyet akarunk biztosítani a ReadyBoost számára.
 • Mennyi helyet érdemes biztosítani?

  Nyugodtan adagolhatjuk a tárhelyet, csak arra figyeljunk, ha mondjuk 4 gigabájtból hármat adunk meg, akkor már csak körülbelül 1 gigabájt felhasználható terület marad az USB kulcson. A Vista alatt az USB kulcsokat NTFS, vagy FAT fájlrendszerre is formázhatjuk - előbbinél nagyobb a veszteség, de jóval gyorsabb a feldolgozás, tehát ezt ajánlanám mindenképpen.
 • Ha megvagyunk, gyorsabban működhetünk

  Elfogadva a beállításokat a Windows máris nekilát a tárterület lefoglalásához. Látszólag semmi sem történik, de, ha ránézünk az USB kulcsra, megjelenik rajta egy fájl, illetve a létrehozás alatt villogni is fog keményen a rajta lévő led. Ha nem megfelelő sebeségű az USB kulcsunk, a rendszer jelezni fogja ezt nekünk.
  Ha minden jól ment, nem csak a működés, hanem a ki- és bekapcsolási idő is lecsökkent!
 • A művelet előtt tájékozódjunk

  Mielőtt szaladnánk a boltba és vásárolnánk valamilyen USB kulcsot, győződjünk meg róla, hogy a ReadyBoost támogatja-e az adott terméket. A Google-be írjuk be, hogy "readyboost compatibility list", és az ENTER megnyomása után, válasszuk a www.grantgibson.co.uk kezdetű találatot. Itt gyártó szerint csoportosítva válogathatunk a jó és kevésbé alkalmas termékek között.
 • Címkék:

  windows windows vista microsoft office windows xp usb tuning
ZeroCool.hu - 13 éve, 7 hónapja

Höhö, igencsak egyedi bók, köszönöm

zozo996 - 13 éve, 7 hónapja

Petíciót kellene kiírni több ilyen videóért

Tibi_94 - 14 éve, 3 hónapja

Nagyon jó, még a netemet is felgyorsította.
Egyébként win 7-nél is működik.

ZeroCool.hu - 14 éve, 3 hónapja

Miért ne lehetne használni az USBt?

aronvad - 14 éve, 3 hónapja

hello! ezt hogyha később letiltjuk, és letöröljük a cache fájlt, akkor használható marad az USB?