Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan töröljük ki a Vista alatt a Legutóbbi fájlok listát?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 23:40:13 - 7989 megtekintés
 • A Windows Vista operációs rendszer Start menüjében található "Legutóbbi fájlok" menüpontban folyamatosan gyűlnek azok a fájlnevek, amiket legutóbb használtunk. Ez jól jöhet akkor, ha ezen fájlokat sokszor használjuk, és így könnyebben tudunk ezekhez hozzáférni. De mit tehetünk akkor, ha újraindításkor ezt a listát törölni szeretnénk? Természetesen van megoldás.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Windows Vista
 • Futtassuka konfigurációs fájlt

  A Start menü alján található kereső mezőbe gépeljük azt a szót, hogy "gpedit.msc". A lista tetején meg is jelenik az egyetlen ilyen program, amire kattintva felugrik egy biztonsági figyelmeztetés. Erre nyugodtan kattintsunk rá, és lépjünk tovább. Megjelenik egy objektum-szerkesztő program, melynek bal oldalán található a Felhasználó konfigurációja menüpont. Erre kattintva további menük jelennek meg, melyek közül válasszuk a Felügyeleti sablonok részt. A jobb oldalt éppen megjelent listából klikkeljün a Start menü és Tálca részre.
 • Merüljünk el a részletekben

  Az ekkor már megjelent jóval hosszabb listának a tetejét kell figyelni. Az utoljára megnyitott dokumentumok előzményeinek... kezdetű sorra kattintsunk kétszer. Mindjárt három beállítási lehetőség közül választhatunk: Nem konfigurált, Engedélyezve és Letiltva. Nekünk most a másodikra lesz szükségünk, vagyis jelöljük ki az Engedélyezve pontot. Az OK gomb megnyomásával visszajutunk a listába.
 • Indítsuk újra a gépet

  Ahhoz, hogy a változtatások életbeléphessenek, már csak újra kell indítani a gépet, és a innentől kezdve folyamatosan kitörlődik majd ez a része a Start menünek. Ha vissza szeretnénk hozni az eredeti állapotot, keressük ki újra ezt a menüpontot, és jelöljük ki a "Nem konfigurált" részt.
 • Címkék:

  windows windows vista microsoft office windows xp
cbs362 - 15 éve, 3 hónapja

ez nekem működik XP és elvileg win2000 alatt is...

ZeroCool.hu - 15 éve, 3 hónapja

Vedd fel minél nagyobb felbontásban, és próbáld meg nem a teljes képet mutatni, csak azt ami fontos.

ricsi0912_BAN - 15 éve, 3 hónapja

hello
én affelől érdeklődnék hogy mijen progit használtok az ilyen jó minőségű,tiszta videófelvételhez???lécci mondjátok meg mert már mindenfelől érdeklőttem de nem kaptam valami jó választ!!
elörre is kössssziii!

cika - 15 éve, 5 hónapja

Hali!

köszi a megoldást nagyon tetszik nálam bevált. :-)

Bencey66 - 15 éve, 11 hónapja

Na utánaolvastam és azt írják hogy Hombe Basicben és Home Premiumban nincsen csoportházirend szerkesztő vagyis a gpedit.msc
nem tudom neked meik Vista van meg hogy neked működik...