Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan indíthatjuk el programjainkat leggyorsabban Windows alatt?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 23:45:13 - 13295 megtekintés
 • Egy programot a Windows operációs rendszer alatt, bármilyen meglepő is nem úgy tudunk a leggyorsabban elindítani, ha kettőt kattintunk a lácára helyezett ikonján. Egyrészt nem feltételezhetjük, hogy ahhoz a bizonyos programhoz tartozik e ikon, másrészt nincs is értelme teleszemetelni az egész tálcát.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Windows Vista
 • Adjunk billentyűkombinációt az ikonnak

  Akár a Start menüben, akár a tálcán lévő telepített program, vagy éppen sokat használatos dokumentum ikonjára kattintsunk jobb egérklikkel, és a legalul található Tulajdonságok sort válassszuk. A megjelent Parancsikon beállítási résznél keressük meg a Billentyűparancs beviteli mezőt, ahova eleddig nagy valószínűséggel az van írva, hogy "Nincs". Ha ebbe a sorba kattintunk, és megnyomunk egy gombot - legyen ez mondjuk egy W - láthatjuk, hogy az iménti sorba belekerült a CTRL+ALT+W kombináció. Ez azt jelenti, hogy aktiválás után ezen billentyűk egyidejű megnyomásával előhozhatjuk ezt a programot, vagy állományt. Már csak az Alkalmaz, vagy az OK gombok megnyomása van hátra.
 • Teszteljük a beállítást

  Természetesen innentől kezdve nem kell az egeret használnunk ennek futtatására, csak rátenyerelünk a klaviatúrára, és mint kisangyal fog megjelenni. Egyetlen fontos dolog: valahol mindenképpen kell lennie egy ikonnak ahhoz, hogy hozzá lehessen fűzni egy billentyűparancsot. Ezt a bizonyos ikon nem szabad a beállítás után törölni, mert, ha így teszünk, természetesen többet nem tud aktiválódni az imént konfigurált előhívó parancs.
 • Címkék:

  windows windows vista microsoft office windows xp
szelid - 13 éve, 9 hónapja

Végre egy normális oldal.Örülök és köszönöm a segítséget.

kartrace - 13 éve, 9 hónapja

Bocs illetve a Totalcommander egyszerü program ... elirtam ....

kartrace - 13 éve, 9 hónapja

Hát nem tudom a firefox az egy nagyon egyszerü program és gyorsan elindul de én kiprobáltam a firefoxal ami pár mb os program annál viszont tölt egy kis ideig és utánna jön be. hiába használtam a billentyüparancsot akkor is töltenie kell egy ideig

ZeroCool.hu - 14 éve, 4 hónapja

Őőő, és mi a kapcsolat? A tippem nem arról szól, amit te írsz, hanem el nem indított programokról. Ha minden programot elindítanék a gépemen egyszerre, amit használok, akkor az eléggé szaggatna... nem?

Holczer12 - 14 éve, 4 hónapja

am ha sok progi fut akár milyen képernyős elég nyova tartani az Alt + Tab parancsot és válogathatunk h meiket akarjuk