Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan állítsuk be a programok kompatibilitását Vista alatt?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 24. 19:32:00 - 8564 megtekintés
 • Még manapság is sokan gondolkoznak azon, hogy leváltsák-e XP operációs rendszerüket Vistára, vagy sem. Ennek legfőbb oka, hogy többen úgy hiszik, a programok nem fognak tökéletesen futni - nos, ez részben előfordulhat, de akkoris van lehetőség korrigálni.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Windows Vista
 • Megkavarhatjuk a programot

  Legyen bármilyen programról szó - felhasználói, játék, vagy bármi egyéb - lehetőségünk van egy korábbi Windows verziós környezetet szimulálni. Ezzel lehetővé tesszük, hogy a program azt érzékelje, mintha mondjuk nem Vista, hanem Windows 95 alatt futna.
 • Nézzük meg a lehetőségeket

  Bármely program ikonjára kattintsunk rá, és válasszuk a legalsó, tulajdonságok menüpontot. Itt keressük meg a Kompatibilitás részt, és nyomjunk rá egyszer. Itt a legfelső kis négyzetet kell kipipálni ahhoz, hogy emuláljunk egy bizonyos környezetet. A kívánt operációs rendszert a legördülő menüből kiválasztva érhetjük el, legyen ez mondjuk a példa kedvéért a Windows XP (Service Pack 2). Ha ezt beállítottuk, esetleg még alul, a jogosultságok résznél található pipát is érdemes bejelölni - ez nem kötelező, csak, ha nem pipáljuk ki, a Vista a szokásos módon megerősítést kér majd indításkor. Az OK megnyomásával már hozzá is rendeltük ehhez a programhoz megfelelő környezetet.
 • Egyéb lehetőségek

  Az előbbi ablakon azt is be tudjuk állítani, hogy az adott szoftver 640x480-as módban fusson, esetleg 256 színben, és így tovább - miért lehet ez jó? Mondjuk egy réges régi játékdemót akarunk megnézni, vagy egy ezer éves könyvelőprogramot, vagy bármi hasonló okból.
 • Címkék:

  windows windows vista microsoft office windows xp
Drider - 15 éve, 4 hónapja

Egyébként kipróbálnám, hogy futna Win95-ös módban egy DOS felület, mert nekem Vistán még nem sikerült olyat előhoznom. Az XP sok régebbi DOS-os alkalmazást képes futtatni, de a Vistán reménytelen. Ez a funkció, ha jól tudom minden win32 (Windows 2000-től) alatt van, viszont szerintem Win98/95/ME móddal próbálkozni felesleges... A DOS-os játékokhoz a DOSBox-t ajánlom, az fut minden platformon, és ingyenes!

JInging - 15 éve, 4 hónapja

ez télleg hasznos mert nekem már sok olyan progi volt ami egysezrűen nem ment mert vistám van erre ha lehetne 10*-ot is adnék de bekell érned 5-el is :P

ZeroCool.hu - 16 éve, 1 hónapja

Esetleg érdemes lenne frissíteni az S3-mas grafikuskártyát

Br4z1L - 16 éve, 5 hónapja

nálam ez soha nem sikerült
ha allitok neki 640*480-at akkor max felbontást vált egyszer