Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan gyorsítsuk fel a Windows leállítását?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 23. 17:49:00 - 16593 megtekintés
 • Biztos neked is feltűnt már, hogy amikor megpróbálod leállítani a Windowst, bizonyos esetekben elég sokáig úgy tűnik, mintha semmi sem történne. Nyilván a háttérben folynak események, de ez minket nem annyira érdekel. Ha átállítunk egy apró értéket, kicsit felgyorsíthatjuk a folyamatot.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Windows XP vagy Vista
 • Nézzük a statisztikát

  Ha megnézünk egy átlagos leállási időt, azt mondhatjuk, hogy 20-22 másodperc alatt áll le a Windows. Ez nem feltétlenül a hardveres felépítésén múlik, egész egyszerűen azért, mert a regisztrációs adatbázisban vannak bizonyos beállítások, amik ezt előírják. Itt az ideje megváltoztatni a helyzetet.
 • Keressük meg a megfelelő bejegyzést

  A Start menü megnyomásával, Vista esetén a keresőbe (XP esetén a futtatás mezőbe), hogy regedit, majd nyomjunk egy ENTER-t. Nyissuk le a következő sorokat: HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet részt. Az itt megjelent, eméletileg négy választási lehetőség közül kattintsunk egyszer a Control sorra, mely a jobb oldalon előhozott néhány új lehetőséget.
 • Módosítsuk a beállítást

  A jobb oldal alján található a WaitToKillServiceTimeout sor, mely alapból húszezerre van állítva. Ez azt mutatja, hogy 20 másodpercig vár a Windows, mielőtt egy, még futó folyamatot leállítana kikapcsolás előtt. Ezt az időintervallumot csökkenthetjük kicsit, mondjuk 4-5-6 ezerre. Egy jól működő program akár 5 másodperc alatt is jól leáll, ha nem, akkor arra már úgysem érdemes várni. Írjuk tehát át ezt az értéket ötezerre, nyomjuk meg az OK gombot, és lépjünk ki a programból. A következő újraindítás után már a friss beállítás szerint működik a gép.
 • Mik a tapasztalatok?

  Lehet hogy azonnal nem fogunk túl nagy változást látni, de érdemes a trükk végrehajtása előtt és utána lemérni a leállási időt azonos körülmények között. Nyerhetünk 10-15 másodpercet is, ami, ha éppen sietünk, nagyon jól fog jönni.
 • Címkék:

  windows windows vista microsoft office windows xp
Kixot - 12 éve, 2 hónapja

windows 7-en alapból 5000 van de azért jó tipp

morcivigh - 12 éve, 10 hónapja

köszii tökjó

gergoke14 - 13 éve, 2 hónapja

Ez de jó Nem is gondoltam volna hogy ilyet be lehet állitani gondoltam mentegeti a változtatásokat.

kevin005 - 13 éve, 6 hónapja

ez nem tesz kárt a windosban és a cpu-bAN?

Wandheer - 13 éve, 7 hónapja

WIndows 7-tel is műkszik? Mert nekem az van.