Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan állítsuk át a kikapcsoló gombot Vista alatt?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 24. 19:28:00 - 11655 megtekintés
 • A Windows Vista alatt a kikapcsolás az eddigieknél is gyorsabban megoldható. Csak rá kell kattint a Start gombra, majd még egy gombra kattintunk, és le is állt a rendszer. Tegyük fel, hogy át akarjuk kicsit konfigurálni az egyik gyors gomb funkcióját.
 • Amikre szükséged lesz

  Számítógép
  Windows Vista
 • A konfigurálható gomb

  A Start menüre kettintva, a keresési mezőtől kicsit jobbra van egy gomb, mely az alap beállításoknak megfelelően sárga. Ez lényegen nem is kikapcsolja, hanem alvó állapotba helyezi a gépet. Ez annyit tesz, hogy minden megnyitott programunk helyét és állapotát elmenti, és újbóli bekapcsoláskor minden ott lesz, ahol hagytuk. Ezt át is állíthatjuk, ha akarjuk.
 • Keressük meg a beállításokat

  Nyissuk meg a Vezérlőpultot, és az elem ikont ábrázoló Energiagazdálkodási lehetőségeket válasszuk. Kétszer rákattintva megjelenik egy lista, mely a három választható sémát mutatja. Mindegyik alatt található a Séme beállításainak módosítása sor. Az aktuálisan kiválasztott és éppen használt módunk alatt lévőre kell ezúttal kattintanunk. Ezen az ablakon a Speciális energiaellátási beállítások módosítása sorra klikkeljünk, és végre eljutottunk oda, ahova szerettük volna.
 • Módosítsunk egy apróságot

  Ezen a listán gördítsünk le a Tápkapcsoló és fedél sorhoz, és ezt lenyitva a Start menü kikapcsológombja résznél három állapotot állíthatunk be: Alvó állapot, Hibernálás, és Leállítás. Jelöljük ki mondjuk a legalsót, és az OK gomb megnyomásával már aktiváltuk is a módosítást.
 • Nézzük meg, jól dolgoztunk-e

  Ha most a Start menüra kattintunk, az előbb még sárgán mutatkozó ikonunk átváltott pirosra, és immáron nem alvásra kényszeríti a gépet, hanem minden alkalmazást bezár, és teljesen kikapcsol.
 • Címkék:

  windows windows vista microsoft office windows xp
puncimagnes - 14 éve, 1 hónapja

ez működik win 7 alatt is haver megszokta h ott rakja le mint a vistán és nemtudta h álista át megcsináltam neki karaly videó 5*

ricsi0912_BAN - 15 éve, 1 hónapja

Hello!
Nem tuggya valaki hogy mi lehet a baja az MSN-emnek mert letöltöttem a 5-ös változatot és mikor telepítettem volna azt irta ki hogy hiányzik a Windows Live Suite program....mikor azt is letöltöttem akkor is ugyan ezt irta ki:"a fájl nem telepíthető.Sújos hiba merült fel.A Windows Live Suite program nem lett telepítve."Léccci valaki segítsen....KöSz!

Drider - 15 éve, 2 hónapja

Áááá... a Béta alatt még talán nem is volt ilyen nehéz megtalálni, de ennél eldugottabb helyen, mint a hardveres energiagazdálkodási beállítások, hardvereszközök stb. menüpontja...(mi köze ennek a Start menühöz?) Sokat segítettél... életemben nem gondoltam volna, hogy oda teszik...

dRew - 15 éve, 2 hónapja

Hah imádlak ez nagyon kellet

excore - 15 éve, 8 hónapja

Elképzelhető :P