Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan állítsuk le a felesleges programokat Windows Vista alatt?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 26. 21:32:00 - 14426 megtekintés
 • Egy másik tippemben már tisztáztuk, hogy az Aero felület mindenféle grafikus effektet takar - ez is lassíthat, de van még bőven, amit leállíthatunk a gyorsítás reményében.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Windows Vista
 • Keressük ki a beállítást

  A Start menüből nyissuk meg a vezérlőpultot. Ha sok ikon jelenik meg, akkor már korábban átváltottunk a Klasszikus nézetre - a bal oldalon váltsunk vissza a Vezérlőpult - kezdőlap feliratra, hogy az új formát láthassuk. Itt gördítsünk le a Programokhoz, és kattintsunk rá. Válasszuk a felül megjelent Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása részt.
 • Szép nagy listával találjuk szembe magunkat

  A megjelent ablakon a Vista gondolkodik egy csöppet, összegyűjti az aktuális információkat a rendszerről. Azon szolgáltatások, melyeket használjuk, ki vannak pipálva. Ha egy tele jelzést látunk, az azt jelenti, hogy az adott funkció részben van használatban. Kezdjük el kiszedni azokat, amikre biztosan nincs szükségünk: játékok, fax, .NET, vagy bármi más, ne aggódjunk, ha valami ezután nem fog működni, ugyanitt vissza tudjuk állítani a lehetőségeket.
 • A változtatás azonnali, ha nem is szembetűnő

  Nem feltétlenül fogjuk azonnal érzékelni a gyorsulást, de, ha jó néhány ilyen apró trükköt végrehajtunk, nem tud annyira könnyen belassulni a rendszer: szabad fordításban a memória nem telik meg olyan hamar mindenféle szükségtelen szeméttel.
 • Címkék:

  vista windows windows vista microsoft office windows xp
dRew - 15 éve, 3 hónapja

Oh köszi ez pont jól jött

ZeroCool.hu - 15 éve, 4 hónapja

Bocsi, de sajna már nincs XP-m Lassan már inkább Windows 7-ről csinálnék dolgokat

KaszaN - 15 éve, 4 hónapja

Ilyen nekem nagyon jól jönne xpnél nemtudnál eg videótarról is csinálni?

djpety - 15 éve, 6 hónapja

de lehet! Sajátgépre jobb klikk>Kezelés>Ebben a ablakban a szolgáltatáksok, és itt kikeresed ami nem kell és a tulajdonságainál letiltod, vagy le is állíthatod egyszeri alkalommal.

Shakur - 15 éve, 6 hónapja

De tudok ajánlani vmit. Először is ctrl alt delete, itt katt a folyamatok fülre, ott pedig lehe tpár felesleges folyamat, amit nyugodtan leállithatsz, de ahol SYSTEM et, vagy HÁLÓZATI SZOLG. t látsz, azt ne állitsd le!

Tudok ajánlani még vmit, mégpedig egy programot: a neve CCleaner. Gugliba beirod biztos kidob ezer félét, vmelyiket töltsd le, ott pedig az eszközök pont alatt a fehér rész(ahol a programok megjelennek) annak a bal oldalán van az, hogy automatikusan induló programok. amelyiket nem használod arra nyomj tiltást, de csak amelyikről tudod, h mi az. ha nemtod, akkor ne tiltsd le!

ennyit tudtam ajánlani, peace