Keresés Kategóriák Kedvencek

Esküvői képek szerkesztése 7 - Szamárfül

Készítette: dddfotozas
2009. január 6. 13:02:34 - 12071 megtekintés
 • Szamárfület könnyű elkészíteni Photoshopban, csak fel kell hajtani egy kép egyik sarkát, és ez alá tenni egy másik fotót, ám lássuk ezt bővebben az alábbi tippben.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Játsszunk az esküvői képekkel...

  Nyissunk meg egy esküvői képet.
  Tegyük az elsőt intelligensé. A rajzlap méretet hozzuk elő, a relatív legyen aktív. Adjunk meg pixelben 15-öt, mind szélességben és magasságban növeljük meg a képet. Töltsük ki fehér színnel a széleket. Jelöljük körbe a képet. Válasszuk a Kijelölés/Módosítás/Zsugorítást, képünket zsugorítsuk össze kb. 13 pixellel, képmérettől függően. Válasszuk a Szerkesztés/Körvonalat. A körvonal legyen 3 pixel, a szín szürke, közép legyen az elhelyezkedés. Szüntessük meg a kijelölést, és máris lett egy keretünk.
  Hozzunk be egy másik képet, húzzuk át az előző képünkre, ez legyen az alsó réteg.
  CTRL+T-t nyomjuk meg, és fent a jobb oldalon nyomjuk meg a kis ikont és rácsossá vált a kép. Emeljük fel a kép sarkát, emeljük meg, máris láthatóvá vált a szamárfül. Figyeljünk arra, hogy az arcok ne torzuljanak. Enterrel fogadjuk el a változtatást. Adjunk mély árnyékot a képnek, ízlés szerint.
  Menjünk a másik képre, kicsinyítsük le a felhajtáshoz. Az árnyékolással vigyázzunk, ha arckép látható alul, nem szükséges az árnyékolás. Olvasszuk össze a képeket, és elkészült a fotó!
 • Címkék:

  photoshop esküvői képek felhajtott sarok szamárfül

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!